Edirne'de 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele' Standi Yogun Ilgi Gördü

Edirne’de emniyet, jandarma ve Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ekipleri tarafindan, "25 Kasim Kadina Siddetle Mücadele Günü" çerçevesinde açilan bilgilendirme standina vatandaslar yogun ilgi gösterdi.

Edirne'de 'Kadina Yönelik Siddetle Mücadele' Standi Yogun Ilgi Gördü
Edirne Il Emniyet Müdürlügü Asayis Subesi, jandarma ve Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ekipleri tarafindan Saraçlar Caddesi’nde ‘Kadina Yönelik Siddetle Mücadele’ standi açildi.

Edirne’de emniyet, jandarma ve Aile ve Sosyal Hizmetler Il Müdürlügü ekipleri, 25 Kasim Kadina Siddetle Mücadele Günü çerçevesinde bilgilendirme ve farkindalik çalismasi yapti. Bu çerçevede açilan stantlarda vatandaslara bilgilendirici brosürlerin yani sira çesitli hediyeler de dagitildi. Ayrica, kadinlarin ve çocuklarin maruz kaldigi siddet, taciz gibi kötü eylemleri engellemek adina kullanicilara sunulmus resmi bir uygulama olan Kadin Destek (KADES) uygulamasinin tanitimi yapilarak, vatandaslarin telefonlarina yüklemesi için yardimci olundu.

"Kadina El Kalkamaz"

"Kadina El Kalkamaz" projesi ile ilgili hazirlanan brosürler de erkeklere dagitilarak bilgilendirme yapildi. Vatandaslardan Kadir Albayrak, kadina siddete karsi olduklari için seyyar aracina Kadina El Kalkamaz projesi çerçevesinde hazirlanan brosürlerden yapistirdigini aktardi. Kadinlarin KADES uygulamasini telefonlarina indirdiklerinde tek bir butonla polis ekiplerinin olay yerine geldigini belirten Albayrak, yapilan çalismalari çok iyi bulduklarini ve bu sayede kadina siddet oranlarinin azaldigini ifade etti.

KADES uygulamasinin annesinin telefonunda yüklü oldugunu söyleyen vatandaslardan Irem Sultan Daman, çalismalari faydali bulduklarini ve aninda yapilan müdahalenin ölüm oranlarini azaltacagini dile getirdi.
Kaynak: İHA