Sinop'ta 'Ögretmenler Günü' Kutlamalari

Sinop ve ilçelerinde 24 Kasim Ögretmenler Günü, çesitli etkinliklerle kutlandi. Törende ögretmenler ve ögrenciler siir ve müzik dinletisi ile gösteriler düzenledi.

Sinop'ta 'Ögretmenler Günü' Kutlamalari
Sinop’ta 24 Kasim Ögretmenler Günü kutlama etkinlikleri çerçevesinde Hükümet Konagi önündeki Atatürk heykeline Il Milli Egitim Müdürlügü çelengi sunuldu. Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasinin ardindan etkinlikler Sinop Kültür Merkezi’nde devam etti.

Törende günün anlam ve önemi konusmasini yapan Sinop Il Milli Egitim Müdürü Ercan Yildiz, basta Bas Ögretmen Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm ögretmenlerin gününü kutlayarak, görevi basinda sehit düsen tüm ögretmenlere ise Allah’tan rahmet diledi.

Ardindan Sinop Borsa Istanbul (BIST) Sehit Ertan Yilmaztürk Güzel Sanatlar Lisesi ögretmen ve ögrencileri tarafindan siir ve müzik dinletisi düzenlendi, ögretmenlik yemini hatirlatildi.

Törene Sinop Valisi Erol Karaömeroglu, Il Jandarma Komutani Ferhat Kuran, Il Emniyet Müdürü Tarikhan Çetiner, kamu kurum ve kurulus amirleri, siyasi parti temsilcileri, ögretmenler ve ögrenciler katildi.

Sinop’a bagli Gerze, Duragan, Türkeli, Ayancik, Boyabat, Erfelek, Dikmen ve Saraydüzü ilçelerinde de 24 Kasim Ögretmenler Günü çesitli törenlerle kutlandi.
Kaynak: İHA