28 Yillik Ögretmene Ögrencilerinden Duygulandiran Sürpriz

Kastamonu’da 28 yildir ögretmenlik yapan Nuri Mesut Tekmen, film izlemek için gittigi sinemada su anki ve mezun olan ögrencilerinin sürpriziyle karsilasti. Ögrencilerinin hazirladigi video karsisinda saskinlik yasayan ögretmen, salona giren ögrenci ve velilerinin alkislari karsisinda gözyaslarini tutamadi.

28 Yillik Ögretmene Ögrencilerinden Duygulandiran Sürpriz


Kastamonu’da Ali Fuat Darende Ilkokulu’nda görev yapan sinif ögretmeni Nuri Mesut Tekmen, ailesiyle birlikte film izlemek için sinemaya gitti. Sinemada salona girerek yerini alan sinif ögretmeni Nuri Mesut Tekmen, açilan video karsisinda saskinlik yasadi. Beyaz perdede izledigi videoda su anki ve mezun ettigi ögrencilerinin mesajlarini gören Tekmen, duygularina hakim olamadi. Videonun tamamlanmasiyla birlikte sinema salonuna giren ögrenciler ve velileri, alkislarla Tekmen’in 24 Kasim Ögretmenler Günü’nü kutladi. Çiçek takdim edilen Tekmen, gözyaslarini tutamadi. Tekmen, ögrenciler ve veliler ile birlikte pasta kesti.

“Hayatimin en mutlu gününü yasiyorum”

Ali Fuat Darende Ilkokulu sinif ögretmeni Nuri Mesut Tekmen, 1997 yilinda Kastamonu’ya geldigini belirterek, “28 yildir ögretmenlik yapiyorum. Ilk olarak Seydiler’e geldim. Daha sonraki süreçlerde Elyakut köyünde ve diger okullarda çalistim. Son 10 yildir da Ali Fuat Darende Ilkokulu’ndayim. Bugün ki sürpriz bana büyük bir sürpriz oldu. Bundan 10 yil önceki, 15 yil önceki, 2 yil önce mezun ettigim, halen okuttugum bütün ögrencilerim bir araya gelerek böyle bir sürpriz hazirlamislar. Su anda nasil konusacagimi bilmiyorum ama ögretmenlik hayatimdaki en mutlu oldugum günlerden birini yasiyorum” dedi.



Göreve baslayan ve üniversite okuyan ögrencilerini ayni videoda görmenin kendisini tarifi degismez duygular içine koydugunu aktaran Tekmen, “Su anda çok büyük mutluluk içerisindeyim. Hatta ben, Ögretmen Lisesi’nde iken okudugum ögretmenimin konusmasini dahi izledim. O apayri bir mutluluk verdi bana. Köylerde egitim verdigim ögrenciler içinde mimar, veteriner olarak çalisan, tipta okuyan ögrencilerimin olmasi zor sartlarda da güzel yerlere gelinebilecegini gösterdi. Bundan sonraki süreçte de diger ögrencilerim içinde daha fazla seyler yapmam gerektigini gösterdi. Yeni nesiller olusturmak için çaba harcamamiz gerektigini gösterdi. Demek ki isteyince her seyin olabilecegini gösterdi. Su andaki mutlulugumu hiçbir seye degismem, mutluluk içerisindeyim” diye konustu.



“Maddi olarak hediye kabul etmiyordu ögretmenimiz, biz de böyle bir sey düsündük”

Organizasyonu planlayan ögrenci velisi Aysegül Tan ise, “Mesut ögretmenimize güzel bir sürpriz yapmak istiyorduk. Çünkü ögretmenimiz maddi olarak hiçbir sekilde hediye kabul etmiyordu. Benim de aklima böyle bir sey geldi. Eski velilerine ulasmaya çalistim, esinden de yardim aldim. Hatta sosyal medyadan ilkokul ögretmenini buldum. Kendisinden de video aldim. Güzel olacagini düsündüm ve gerçekten de çok güzel oldu. Herkes için bir hatira kaldi” seklinde konustu.

Kaynak: İHA