E-5'Te Zincirleme Trafik Kazasi Açiklamasi 12 Araç Birbirine Girdi, 1'I Bebek 8 Yarali

E-5 Kara Yolu Mecidiyeköy istikametinde hiz yapan bir sürücü 12 aracin karistigi zincirleme kazaya neden oldu. Kazada 1’i agir 8 kisi yaralanirken ortalik adeta mahser yerine döndü. Kaza nedeniyle E-5 karayolu Ankara istikametinde uzun kuyruklar olustu.

E-5'Te Zincirleme Trafik Kazasi Açiklamasi 12 Araç Birbirine Girdi, 1'I Bebek 8 Yarali
Kaza, saat 01.20 siralarinda E-5 Kara Yolu Mecidiyeköy Istikametinde meydana geldi. Iddiaya göre, asiri hiz yaparak otoyolda ilerleyen otomobil ticari taksiye çarpti. Otomobile çarptiktan sonra yaklasik 500 metre otoyolda ilerlemeye devam eden otomobil, baska bir kaza nedeniyle tedbir amaciyla yavaslatilan trafikte bekleyen araçlara çarpti. Kaza sonrasi zincirleme kaza yasanirken 12 araç birbirine girdi.

1’i bebek 8 kisi yaralandi

Kaza nedeniyle ortalik adeta mahser yerine döndü. 1’i bebek 8 kisi yaralandi. Ihbar üzerine olay yerine çok sayida itfaiye polis ve saglik ekibi sevk edildi. Polis ekipleri baska kaza yasanmamasi için yolu trafige kapatirken itfaiye ekipleri araçta sikisan vatandaslari kurtarmak için çalisma yapti. Araçta sikisan ve yaralilar ambulanslarla hastaneye kaldirildi. Bazi yaralilar çevredeki vatandaslar tarafindan araçtan çikarildi yarali vatandaslara saglik ekipleri olay yerinde ilk müdahaleyi yaptiktan sonra ambulanslarla hastaneye kaldirdi.

Polis ekipleri zincirleme kazaya sebep olan araci tespit etmek için çalisma yaparken kazanin bir baska nedenle ayni istikamette bulunan 200 metre ilerdeki takla atan otomobilin oldugu iddia edildi.

Öte yandan kaza nedeniyle trafige kapatilan ve kilometrelerce trafigin olustugu E-5 Karayolu Ankara istikameti, kazaya karisan araçlarin çekicilerle kaldirilmasinin ardindan yaklasik 2 saat sonra trafige tekrardan açildi.

Polis ekipleri kazanin nedenine iliskin çalisma baslatti.
Kaynak: İHA