Antalya Protokolünün Ögretmenler Günü Mesaji
Antalya Valisi Ersin Yazici, Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek ve Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, 24 Kasim Ögretmenler Günü dolayisiyla kutlama mesaji yayimladi.

"Baskan Böcek’in mesaji"
Baskan Böcek ise mesajinda; ögretmenligin yalnizca bir meslek olarak degil bir yasam tarzi olarak benimsemis, fikri hür, vicdani hür, irfani hür yeni nesiller yetistirmek için gayret ve özveri gösteren tüm ögretmenlere minnettar olduklarini kaydetti.
Ögretmenligin en saygin, en kutsal mesleklerden birisi oldugunu kaydeden Baskan Böcek, "Ögretmenlerimiz sadece sinifta ders anlatan degil bize hayati anlatan ve ögretendir. Bilgi ve tecrübeleriyle gelecegimize yön veren kimselerdir. Ögretmenlerimizi hem çok iyi yetistirmeli hem çok iyi yasatmaliyiz ki onlar da ögrencilerini iyi yetistirsin ve gelecege hazirlayabilsin. ’Gelecek gençlerin, gençlerse ögretmenlerin eseridir’ diyen Basögretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün isiginda, fedakarca görev yapan kiymetli ögretmenlerimizin her zaman yaninda olacagiz. Geçmiste yolumuzu açan bugün de yolumuzu aydinlatmaya devam eden Büyük Önder Basögretmenimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatirasi önünde saygiyla egiliyor, beni yetistiren ve bugünlere gelmeme vesile olan ögretmenlerim basta olmak üzere tüm ögretmenlerimizin ve egitim camiamizin 24 Kasim Ögretmenler Günü’nü kutluyorum" açiklamasinda bulundu.
"Baskan Esen’in mesaji"
Konyaalti Belediye Baskani Semih Esen, yayimladigi mesajinda, ögretmenlerin maddi manevi tüm haklarini her zaman koruyacaklarini ifade etti.
Ögretmenlerin bir ülkenin toplum mühendisleri olduguna deginen Baskan Esen, "Yeni nesiller yetistiren, topluma ve ögrencilere örnek olan ögretmenlerimizin, ayni zamanda çocuklar üzerinde anne-baba kadar emekleri vardir. Sevgili ögretmenlerim, sizlerin yetistirecegi nesiller ülkenin hangi yöne gidecegini belirleyecektir. Aydin bir gelecek için yaydiginiz isik çok ama çok önemlidir. Aydinlattiginiz yolda hak, hukuk, adalet ve demokrasi anlayisi hiç eksik olmasin. Degerli ögretmenlerim, her ne kosulda olursa olsun ögrencilerinizin hiçbirini ayirt etmeden evladiniz gibi görüyor ve bilgi birikiminizi onlarla paylasiyorsunuz. Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün de dedigi gibi; ’Cumhuriyet sizden; fikri hür, vicdani hür, irfani hür nesiller ister.’ Sizin rehberliginizde yetisen çagdas nesiller, bugün ülkemizin birer doktoru, ögretmeni, mimari, mühendisi ve aydin yüzü oldular. Yetistirdiginiz nesiller ülkemizin gelecegini sekillendiriyor ve sekillendirmeye devam ediyor. Sizlere ne kadar tesekkür etsek ve saygi duysak azdir ”ifadelerine yer verdi.
