Konuralp Sanat Ve Kültürün Merkezi Olacak

Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, Konuralp Prusias Ad Hypium kazilari ile birlikte restorasyon çalismalarinin yapilacagini ve gelecek yildan itibaren antik tiyatroda yilin 12 ayi sanatsal aktivitelerin yapilacagini söyledi.

Konuralp Sanat Ve Kültürün Merkezi Olacak
Kültür ve Turizm Bakan Yardimcisi Özgül Özkan Yavuz, Düzce’de yapilan çalismalarini incelemek ve Devlet Tiyatrolari tarafindan sahnelenen Siyahli Kadin oyununu izlemek üzere kente geldi. Konuralp Prusias Ad Hypium antik tiyatro kazilarini inceleyen Yavuz daha sonra Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyun için kültür merkezine geldi.

“Düzce cazibe merkezi olacak”

Düzce’nin Istanbul ile Ankara arasinda oldugunu belirterek, çevre illerin de cazibe noktasi oldugunu ifade eden Yavuz, sunlari söyledi:

“Bugün Devlet Tiyatrolari Düzce turne sahnesinin açilisi için buradayiz. Aslinda Düzce yaptigimiz her türlü kültür sanat faaliyeti hinterlandi genis bir kent oldugu için komsu sehirlerden de cazibe noktasi olabilen bir sehir. Biz buraya Devlet Tiyatrolarimizin çesitli oyunlari gelip zaman zaman Düzce’de izleyicilerimizle bulusuyordu. Fakat burada 35 bin ögrencinin egitim gördügü üniversitemiz var. Gelen oyunlardan sunu gördük ki Düzce halki daha fazla tiyatro istiyor ve bütün oyunlarimiz begenilerek izleniyor. Bunun üzerine Belediye Baskanimiz Dr. Faruk Özlü ve Milletvekilimiz Ayse Kesir’in talepleriyle bir çalisma gerçeklestirdik. Burada Devlet Tiyatrolarinin kalici turne sahnesi olsun diye. Yaptigimiz analizler sonrasinda bunu açmaya karar verdik. Bugün ilk oyunumuzu gerçeklestirecegiz. Burada 5 kisilik idari bir ekip kuruyoruz. Amacimiz ilerleyen zamanlarda burada kalici sanatçi kadrosu da olusturabilmek. Düzce’yi ve komsu sehirleri daha fazla tiyatro oyunu ve kültür sanat aktivitesiyle bulusturmak. Bundan sonra hem çocuk oyunlariyla hem büyük oyunlariyla Düzce’de daha fazla bulusacagiz.”

“Antik tiyatroda 12 ay kültür ve sanatsal çalismalar sahnelenecek”

Bakan Yardimcisi Yavuz ayrica, halen kazi çalismalari devam eden Konuralp Prusias Ad Hypium antik tiyatrosu ile ilgili olarak da açiklamalarda bulundu. Yavuz, restorasyon çalismalarinin yaz ayina kadar bitirilerek, antik tiyatronun sanatsal ve kültürel aktivitelerde kullanilacagini dile getirerek, “Bugün ayrica sehrin kültürel mirasi konusunda da incelemelerde bulunduk, müzemizi gezdik, burada antik tiyatroda kazi çalismalarimiz da devam ediyor. Muhtesem bir anfi tiyatromuz var. Belediyemizin destegiyle bakanlik olarak yaptigimiz kazi sonucunda 5 bin kisilik anfi tiyatronun büyük bir kismi ortaya çikmis durumda. Hayalimiz orasinin da restorasyonunu yaptiktan sonra orayi da sanat aktiviteleriyle bulusturmak. Özellikle yaz aylarinda tiyatro, konser gibi etkinliklerle Düzce’yi yil boyu daha fazla kültür sanat aktivitesi yapilabilen bir il haline getirmek. Bugün de bu çerçevede aktivitelerimizi gerçeklestirdik” dedi.

Yavuz, daha sonra beraberinde Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, AK Parti Genel Merkez Kadin Kollari Baskani Düzce Milletvekili Ayse Kesir ve protokol üyeleri ile "Siyahli Kadin" tiyatro oyununu izledi.
Kaynak: İHA