Rusya Sinirindan Tahliye Edilen Ve 4 Çocuguna Kavusan Ahiska Türkü Anne Açiklamasi 'Erdogan Babamdan Allah Razi Olsun'

Ukrayna’nin Herson sehrinden Türkiye’ye gelmek için 31 Ekim’den beri Rusya sinirinda bekleyen 88 Ahiska Türkü Elazig’a getirildi. Elazig’da konaklayan diger Ahiska Türkleri, akrabalarini davul, zurna esliginde karsiladi. Gözyaslarinin sel oldugu karsilamada 4 çocuguna kavusan bir anne, “Erdogan babamdan Allah razi olsun” dedi.

Rusya Sinirindan Tahliye Edilen Ve 4 Çocuguna Kavusan Ahiska Türkü Anne Açiklamasi 'Erdogan Babamdan Allah Razi Olsun'
Ukrayna’da devam eden savasta Herson kentinde mahsur kalan Ahiska Türklerinin güvenligini saglamak için tahliye islemleri devam ediyor. Bu çerçevede daha önce binlerce Ahiska Türkü tahliye edilerek Elazig’a getirilmis ve Asagidemirtas Geçici Konaklama Merkezine yerlestirilmisti. Yine Türkiye Cumhuriyeti’nin girisimleriyle Ukrayna’nin Herson sehrinden Türkiye’ye gelmek için 31 Ekim’den beri Rusya sinirinda bekleyen 88 Ahiska Türkü Elazig’a getirildi.

88 Ahiska Türkü konaklama merkezindeki akrabalari tarafindan davul, zurna, kurban ve dua ile karsilandi. Bayram yerine dönen merkezde kimi annesine kimi ogluna kimi ise babasina kavustu. Sevincin hakim oldugu merkezde, sevinç gözyaslari da adeta sel oldu.

Esini ve 4 çocugunu 7 ay önce gönderen fakat kendi gelemeyen anne Gülbahar Samilova da o gelen kafile içindeydi. Otobüsten inen anne Samilova, çocuklarina sarilarak gözyaslari içerisinde hasret giderdi. Herkesin gözyaslarini tutamadigi anda Samilova, “Çok sükür, herkesten Allah razi olsun. Erdogan babamdan Allah razi olsun. Çocuklarima kavustum. Allah onlari basimizdan eksik etmesin. Onun sayesinde ailelerimize kavustuk. Sag olsun var olsun” dedi.

Öte yandan, konaklama merkezinde toplam Ahiska Türkü sayisinin 2 bin 551 oldugu bildirildi.



“Buranin tasini topragini öpüyorum”

Samilova’nin kayinbabasi Hezim Samilov da, “Cumhurbaskanimiza çok tesekkür ediyorum. Gelinim Ukrayna’daydi. 7 ay ayri kaldik. Benim 2 oglum daha orada. 2’si de yolda geliyor. Torunlarimi analarina kavusturdular. Allah razi olsun. Buranin tasini topragini öpüyorum” seklinde konustu.

Anne ve babasina kavusan Dilsat Basova ise, “Büyüklerimizden Allah razi olsun. Çok yardimci oldular. Anne babamiza kavusmak için zor günler geçirdik” ifadelerini kullandi.

Esine kavusan bir baska Ahiska Türkü Dospolat da, “Ben geleli bir ay oldu. Esim Ukrayna’daydi. Ben çocuklari aldim getirdim. Esime izin vermediler. Türk devleti sag olsun. Onlarin yardimiyla esim geldi ve kavustuk. Recep Tayyip Erdogan sag olsun. Herkese tesekkür ederiz. Diyecek kelime çok ama heyecandan konusamiyorum” dedi.

Vali Yardimcisi Abdulkerem Abbasoglu ise, “Tahliye edilen soydaslarimizi Göç Idaresi koordinesinde buraya getiriyoruz. Burunlari bile kanamadan konaklayacagi yerlere yerlestiriyoruz. Yaklasik 2 bin 500’e yakin ailemize bu isi gerçeklestirdik. Bugün de Rusya sinirinda bekleyip ülkemize gelmeyi bekleyen 88 Ahiska Türkü soydasimizi aileleriyle bulusturduk. Bu mutluluga sahit olduk. Davullar, zurnalar, kurban ve dualar esliginde karsilandilar. Ailelerine ve annelerine kavusan çocuklari gördükçe yaptigimiz isin ne kadar anlamli olduguna bir kez daha sahit olduk” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA