Çanakkale'de Beklenen Firtina Nedeniyle Yüz Yüze Egitime 1 Gün Ara Verildi

Çanakkale’de yarin saatteki hizi 90 kilometreye ulasmasi beklenen firtina nedeniyle il genelinde yüz yüze egitime bir gün ara verildi. Kamu kurumlarinda çalisan engelli, hamile ve kronik rahatsizligi bulunan personellerin ise 1 gün izinli sayilmasina karar verildi.

Çanakkale'de Beklenen Firtina Nedeniyle Yüz Yüze Egitime 1 Gün Ara Verildi
Çanakkale Valiligince, bu gece yarisi baslayip, yarin aksama kadar devam etmesi beklenen lodos firtinasinin hayati olumsuz etkileyebilecegi degerlendirmesiyle il genelinde Milli Egitim Bakanligina bagli resmi ve özel tüm egitim ve ögretim kurumlarinda yüz yüze egitime 1 gün süreyle ara verilirken, kamu kurumlarinda çalisan hamile personeller ile engelli ve kronik hastaligi bulunan personelin bir gün süreyle idari idari izinli sayilmasina karar verildi.

Çanakkale Valiliginden yapilan yazili açiklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlügünün 542-1-ÇNK numarali uyarisi ile halen etkili olmaya devam eden kuvvetli lodosun, bu gece saatlerinden itibaren yarin aksam saatlerine kadar Çanakkale il genelinde güney ve güneybati yönlerden yer yer 90 km/sa üzeri hizda kuvvetli firtina seklinde esmesi beklendigi bildirilmistir. Ilimizde hayati olumsuz etkileyecegi degerlendirilen bu meteorolojik tahminler nedeniyle; ilimiz genelinde Milli Egitim Bakanligina bagli resmi ve özel tüm egitim ve ögretim kurumlarimizda 21 Kasim 2022 tarihinde 1 gün süreyle yüz yüze egitime ara verilmesine karar verilmistir. Kamu kurumlarinda çalisan hamile personeller ile engelli ve kronik hastaligi bulunan personelin 21 Kasim 2022 tarihinde 1 gün süreyle idari idari izinli sayilacaktir. Kuvvetli rüzgar, firtina ve tam firtinanin olusturabilecegi çati uçmasi, agaç ve direk devrilmesi, soba ve baca gazi kaynakli zehirlenmeler ve ulasimda aksamalar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi önem arz etmektedir. Il Afet Müdahale Planinda görevli bulunan çalisma gruplarinin personel, tasit ve ekipman olarak müdahale için hazirlikli bulunmalari gerekmektedir” denildi.
Kaynak: İHA