4 Bin 903 Ögretmen 'Uzman Ögretmenlik Ve Basögretmenlik' Sinavina Girdi

Afyonkarahisar’da 4 bin 903 ögretmen ‘Uzman Ögretmenlik ve Basögretmenlik’ sinavina girdi. Sinav 15 merkezde yapilirken, sinava giren anne ve babalarini çocuklari ise disarida oyun oynayarak bekledi.

4 Bin 903 Ögretmen 'Uzman Ögretmenlik Ve Basögretmenlik' Sinavina Girdi
Kentte binlerce ögrenci ara tatilin tadini çikarirken ögretmenlerde Uzman Ögretmenlik ile Basögretmenlik sinavi için ders çalisti. Zorlu bir online egitim alan ögretmenler bu gün sertifika alabilmek için sinava girdi. Sinavlarda adaylara çoktan seçmeli 100 sorudan olusan bir test uygulanacak. Bu sinavlarda 100 puan üzerinden 70 ve üzerinde puan alanlar basarili sayilarak sertifika almaya hak kazanacaklar.

15 merkezde 4 bin 903 ögretmenin ter döktügü sinavda çocuklar ise anne ve babalarinin sinava girdigi okul bahçelerinde oyun oynayarak onlari bekledi.

10.00’da baslayan sinavin 12.30’da sona erecegi belirtildi.
Kaynak: İHA