Türk Devletleri Teskilati Eski Genel Sekreteri Amreyev'e 'Disisleri Bakanligi Üstün Hizmet Ödülü'

Eski Türk Devletleri Teskilati Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Disisleri Bakanligi Üstün Hizmet Ödülü’ne layik görüldü. Amreyev’e ödülünü veren Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu, "Türkiye Yüzyili ayni zamanda Türk dünyasinin da yüzyili olacak" dedi.

Disisleri Bakanligi Istanbul Temsilciligi’nde düzenlenen törenle, eski Türk Devletleri Teskilati Genel Sekreteri Baghdad Amreyev’e Disisleri Bakani Mevlüt Çavusoglu tarafindan "Üstün Hizmet Ödülü" takdim edildi. "Baghdad bey, 40 yillik meslek hayatinda Türkiye-Kazakistan iliskilerine ve Türk dünyasinda dayanismanin arttirilmasina degerli katkilar sundu" ifadelerini kullanan Bakan Çavusoglu, "Degerli diplomat ve Türk dünyasinin önde gelen sahsiyetlerinden Baghdad Amreyev’e Disisleri Bakanligi Üstün Hizmet Ödülü’nü vermek üzere bugün buradayiz. Disisleri Bakanligi Üstün Hizmet Ödülü, bakanligimin verdigi en üst düzey onur payesidir. Bu ödül, 1989’dan bugüne kadar yaklasik 140 gerçek ve tüzel kisiye verildi.

Son 8 yilda ise bu ödülü 12 kisiye vermeyi tercih ettik. Kiymetli dostum Baghdad bey, 40 yillik meslek hayatinda Türkiye-Kazakistan iliskilerine ve Türk dünyasinda dayanismanin arttirilmasina degerli katkilar sundu. Baghdad bey, 2008-2011 yillari arasinda Kazakistan’in Ankara Büyükelçisi olarak görev yapti. Nahçivan Anlasmasi’nin imzalanmasina gidilen süreçte ve Türk Konseyi’nin teskil edilmesinde önemli hizmetleri oldu. Türk Konseyi’nin Türk Devletleri Teskilati’na dönüsüm sürecinde genel sekreterlik görevini yürütüyordu, çok önemli çalismalari ve katkilari oldu" dedi.



"Türkiye Yüzyili ayni zamanda Türk dünyasinin da yüzyili olacak"

Konusmasinin devaminda Bakan Çavusoglu, "Tarihte olmadigi kadar birçok krizle ayni anda bas etmek zorundayiz. Yani basimizdaki Ukrayna Savasi, gida ve enerji güvenligi basta olmak üzere ciddi krizlere yol açti. Küresel krizlerle mücadele ederken hem ülkemizi hem de büyük Türk dünyasini güvenlik ve refah kusagina dönüstürecek adimlari hep birlikte atmayi sürdürecegiz. Türk dünyasini jeopolitik ve jeoekonomik konumuna tekrar yerlestirmek için çalismalarimizi devam ettirecegiz. Kadim bir devletle diplomasi gelenegimiz var. Bugün Baghdad beye takdim ettigimiz ödül, köklü bir gelenege dayanan Türk hariciyesinin sükran ifadesidir. Türkiye Yüzyilina 257 temsilcilikle dünyanin ilk 5 diplomatik agina sahip ülkelerinden birisi olarak giriyoruz. Türkiye Yüzyili ayni zamanda Türk dünyasinin da yüzyili olacak. Baghdad Bey’e bu ödülü takdim etmek bizim için bir onurdur. Kendisine bundan sonraki görevlerinde de basarilar diliyorum" seklinde konustu.

Baghdad Amreyev’e Üstün Hizmet Ödülü takdim edildi. Amreyev’in kürsüde tesekkürlerini sunmasinin ardindan ödül töreni sona erdi.
Kaynak: İHA