Ögrencilerin Zehirlenme Vakasinda 'Makarna' Kusurlu Çikti

Zonguldak’in Çaycuma ilçesinde 8 okulda 183 ögrencinin zehirlenmesi nedeniyle Bolu iline gönderilen tahlillerin sonucu geldi. Tahlillerde zehirlenmenin makarnadan kaynaklandigi belirtildi.

Ögrencilerin Zehirlenme Vakasinda 'Makarna' Kusurlu Çikti


Çaycuma ilçesinde Milli Egitim Müdürlügü bünyesinde toplamda 5 bin 300 tasimali olarak egitim ve ögretim gören ögrencilerden sadece 8 okulda 183 ögrencinin zehirlenerek hastaneye basvurmasinin ardindan, yemeklerden Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügü ekipleri tarafindan numune alinip Bolu’ya tahlil için gönderildi. Ilçe Tarim ve Orman Müdürlügüne gelen raporda iddiaya göre ögrencilere o gün verilen menüde bulunan ‘patatesli tavuk, makarna ve salata’ yemeklerinden çikan sonuçlarda zehirlenmenin makarnadan oldugunu söyleyen Ilçe Tarim ve Orman Müdürü vekili Emrah Gül, “Patatesli tavuk yemeginden herhangi bir bulguya rastlanilmadi. Makarna ve salatanin ise kusurlu oldugu anlasildi. Biz gelen raporu saglik ile paylastik. Sonucu Milli Egitim ile paylasamiyoruz. Raporu müfettisler istediler. Sadece ‘olumlu-olumsuz çikti’ diye gönderdik. Onlar sanirim Bassavciliga rapor yazdiracaklar. Biz onlara sadece sonucu bildirdik. Bizlik bir durum kalmadi. Biz savciliga yazdik. Tahkikati onlar yapiyorlar. Tavukta bir sey yok, tavuk temiz çikti. Olumsuz çikanlar makarna ile salata. O kadar. Tavuktan bir sey çikmadi.” dedi.

Ayrica 8 okulda zehirlenme vakasinin olmasi nedeniyle okullarin yemekleri saklama kosullarinda sikinti oldugu, yemekhanede sorun olmadigi iddialar arasinda yer aldi.
Kaynak: İHA