ABD'den Kuzey Kore'nin Kitalararasi Balistik Füze Denemesine Kinama

ABD Disisleri Bakanligi, Kuzey Kore’nin Japon Denizi istikametine dogru yeni bir kitalararasi balistik füze firlatmasini kinadi.

ABD'den Kuzey Kore'nin Kitalararasi Balistik Füze Denemesine Kinama


Kuzey Kore’nin Japon Denizi istikametine dogru yeni bir kitalararasi balistik füze firlatmasinin ardindan ABD’den kinama geldi. ABD Disisleri Bakanligi Sözcüsü Ned Price tarafindan açiklamada, "ABD, Kuzey Kore’nin balistik füze firlatmasini kiniyor. Bu firlatma, birden fazla Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi kararinin açik bir ihlalidir ve Kuzey Kore’nin yasadisi kitle imha silahlari ve balistik füze programlarinin Kuzey Kore’nin komsularina, bölgeye, uluslararasi baris ve güvenlige ve nükleer silahlarin yayilmasini önlenme rejimine yönelik olusturdugu tehdidi göstermektedir" ifadeleri kullanildi.

Price, Kuzey Kore’nin bu eylemlerinin Birlesmis Milletler güvenlik kararlarinin "küstahça ihlali" oldugunu söyleyerek, “Uluslararasi toplumla birlikte, Kuzey Kore’yi daha fazla provokasyondan kaçinmaya ve sürekli ve somut bir diyaloga girmeye çagiriyoruz. Güney Kore ve Japonya’nin savunmasina yönelik taahhütlerimiz devam ediyor" dedi.

Kaynak: İHA