Kütahya'da Sterilizasyon Ameliyathane Dezenfeksiyon Kongresi

Baskanligini Kütahya Saglik Bilimleri Üniversitesi (KSBÜ) Rektör Yardimcisi ve Saglik Bilimleri Fakültesi (SBF) Dekani Prof. Dr. Duygu Perçin Renders’in yürüttügü DAS Dernegi tarafindan düzenlenen 5. Sterilizasyon Ameliyathane Dezenfeksiyon (SAD) Kongresi gerçeklesti.

Kongreye Prof. Dr. Duygu Perçin Renders ile birlikte KSBÜ SBF Cerrahi Hastaliklari Hemsireligi Anabilim Dali (AD) ögretim üyeleri Dr. Ögr. Üyesi Aysegül Savci, Dr. Ögr. Üyesi Kevser Karacabay ile Anestezi ve Reanimasyon AD’den Dr. Ögr. Üyesi Emel Yildiz da katilarak üniversitemizi temsil ettiler.

Marmaris’te Turban Grand Yazici Kongre Merkezinde yaklasik 700 katilimci ile bilimsel bir sölen havasinda gerçeklesen kongreye ögretim elemanlari konusmalari ve bildiri sunumlari ile katildilar.

Ameliyathane Standartlari, Sterilizasyon Islemleri ve Saglik Bilimlerinde Inovasyon konularinin paylasildigi kongrede Sözlü Bildiri Birincilik Ödülü ögretim üyelerimiz tarafindan gerçeklestirilen “Ameliyat Sirasinda Kullanilan Eldivenlerin Delinme Oranlari ve Etkileyen Faktörlerin Incelenmesi” baslikli çalismaya verildi.

Kongrenin son gecesinde düzenlenen Gala Gecesi’nde KSBÜ, Simav Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Terapi ve Rehabilitasyon Bölümü Ögr. Gör. Mehmet Sevim de müzik ekibi ile bir müzik dinletisi gerçeklestirdi.
Kaynak: İHA