Mersin'de Organize Suç Örgütlerine 'Girdap' Operasyonu Açiklamasi 42 Gözalti

İçel’de organize suç örgütlerine yönelik ’Girdap’ adi altinda gerçeklestirilen safak operasyonunda, 42 süpheli gözaltina alindi. Sahislarin adreslerinde yapilan aramalarda çok sayida silah ele geçirilirken, bir adreste polis telsizleri, sahte kimlik kartlari ile yeleklerinin de bulunmasi dikkat çekti.

Mersin'de Organize Suç Örgütlerine 'Girdap' Operasyonu Açiklamasi 42 Gözalti
Edinilen bilgiye göre, Il Emniyet Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele Sube Müdürlügü (KOM) ekipleri, kendilerini kamu görevlisi gibi tanitarak mahkemelerin kendi lehlerine olacak sekilde sonuçlandirabileceklerini iddia eden dolandiricilara, sigorta primi yatirmayarak paravan sirketler üzerinde dolandiricilik yapan sahislara ve tefecilik suçundan kaynaklanan mal varliginin aklanmasiyla ilgili çalisma baslatti.

Yaklasik 6 ay boyunca 3 farkli suçla ilgili organize suç örgütlerini hem teknik hem fiziki takip yapan ekipler, 51 süpheliyi tespit etti. Bu sabah İçel Cumhuriyet Bassavciligi koordinesinde belirlenen adreslere safak operasyonu gerçeklestirildi.

Dron ve Özel Harekat polislerinin de destek verdigi Girdap adi verilen operasyonda, 42 süpheli gözaltina alindi. Adreslerde yapilan aramalarda 3 kurusiki tabanca, 2 ruhsatsiz av tüfegi, 2 polis telsizi, sahte polis ve basin kimligi, polis yelekleri ve dolandiricilik amaçli kullanildigi degerlendirilen üzerinde haki renkli küçük puntolarla “geçersizdir” yazili bir çanta dolusu sahte Amerikan dolari ele geçirildi.

Gözaltina alinan sahislar islemleri yapilmak üzere emniyete götürülürken, hakkinda gözalti karari bulunan sahislarin yakalanmasina yönelik çalismalar devam ediyor.
Kaynak: İHA