Kusadasi Belediyesi Sanatla Yesilli Birlestiriyor

Kusadasi Belediyesi, kente yeni yesil alan ve parklar kazandirmak için çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri tarafindan Davutlar Mahallesi’nde yapilan iki parkin çalismalarinda sona dogru gelinirken, Kadinlar Denizi Mahallesi’nde ise Altin Güvercin Müzik parki için çalismalara baslandi.

Kusadasi Belediyesi Sanatla Yesilli Birlestiriyor


Kusadasi Belediyesi’nin "Daha Yesil Bir Çevre” hedefiyle yürüttügü çalismalar araliksiz sürüyor. Çalismalarina devam eden Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri, Davutlar Mahallesi Aral Sokak’ta bulunan 2 bin 806 metrekarelik alanda çimlendirme, çiçek ekimi ve agaç dikimi yapti. Park alani içindeki 669 metrekarelik yürüyüs yolunu ise kilit parke tasi ile dösedi. Çalismalarin devaminda ise ekipler tarafindan park alanina oyun grubu yerlestirilerek 300 metrekarelik Mini Futbol Sahasi kullanima hazir hale getirilecek.

Ekipler es zamanli yürüttügü çalismalar dâhilinde Davutlar Mahallesi Fatih Caddesi’nde bulunan 1025 metrekarelik alana yapilan Mustafa Altun Parki’nin çalismalarinda ise sona geldi. Alanin 750 metrekaresinde çimlendirme çalismasi gerçeklestiren ekipler, 140 metrekaresinde bulunan oyun gruplarinin altina kauçuk zemin yerlestirdiler. Alanin çevresine kilit parke dösemesi gerçeklestiren ekipler tarafindan yesil alana otomatik sulama sistemi konuldu. Aydinlatma ve spor aletlerini de yerlestirdikten sonra ekipler kente yeni bir yesil alan daha kazandirmis olacak.

Öte yandan 6 ülkeden 11 Heykeltirasin katilimiyla bu yil üçüncüsü düzenlenen uluslararasi Neopolis Heykel Sempozyumu’nun ardindan ortaya çikan müzik temali heykellerin sergilenecegi Altin Güvercin Müzik Parki için Kusadasi Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü ekipleri çalismalara basladi.

Kadinlar Denizi Mahallesi’nde bulunan Teras Evler Sitesi’nin önündeki eski ve kullanilamayacak durumda olan parki yeniden düzenlemeye baslayan ekipler, parkin bitisiginde bulunan kullanima kapali otoparki da alana dâhil ederek Altin Güvercin Müzik Parki’nin temellerini atmaya basladi.

Kaynak: İHA