Evlat Nöbetindeki Anneden Ogluna 'Teslim Ol' Çagrisi

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplarinca daga kaçirildigini iddia eden Diyarbakir annelerinin evlat nöbeti kararlilikla sürüyor.

Evlat Nöbetindeki Anneden Ogluna 'Teslim Ol' Çagrisi
3 Eylül 2019 yilinda HDP il binasi önünde oturma eylemi baslatan Diyarbakir annelerinin oturma eylemi bin 168 gündür devam ediyor. Aileler çocuklarini HDP ve PKK’dan almadan bir yere gitmeyeceginde kararli.

Sanliurfa’nin Ceylanpinar ilçesinden Diyarbakir’a gelerek HDP il baskanligi binasinin önünde oturma eylemini sürdüren anne Zeliha Eslek, oglu Isa’nin 6 yil önce terör örgütü PKK mensuplarinca kaçirildigini ileri sürdü.

Ogluna ‘teslim ol’ çagrisinda bulunan Eslek, “Sanliurfa’nin Ceylanpinar ilçesinden Diyarbakir’a evlat nöbeti için geldim. Oglum 6 yil önce PKK tarafindan kaçirildi. Devletimizin istihbaratiyla, oglum su anda Suriye’de. Ogluma buradan sesleniyorum. Eger beni görüp duyuyor ise oglum bak 38 aile evladina kavustu. Sen de devletimize teslim ol. Hayattaysan bize bir haber ver. En azindan yasadigini bilelim. Ailen olarak seni çok özledik. Bak burasi özgürlüktür. Teslim olsaniz ceza uygulanmayacak. Orasi bir cehennem yeridir. Sana göre degil” dedi.

Kaynak: İHA