Kadiköy'de Binlerce Kisilik 'Ata'ya Saygi Zinciri' Olusturuldu

Kadiköy’de Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yil dönümünde binlerce vatandas, 6 buçuk kilometre uzunlugunda ’Ata’ya Saygi Zinciri’ olusturdu. Zincire; denizden kanolar, su jetleri ve tekneler 9’u 5 geçe sirenlerini çalarak eslik etti.

Kadiköy'de Binlerce Kisilik 'Ata'ya Saygi Zinciri' Olusturuldu
Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünün 84’üncü yilinda Kadiköy Belediyesi tarafindan düzenlenen "Ata’ya Saygi Zinciri’ne katilan birçok vatandas saat 08.00 siralarinda Fenerbahçe Orduevi ile Bostanci sahil arasinda toplanmaya basladi.

Her yil düzenlenen "Ata’ya Saygi Zinciri"ne; Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi ve yaslisindan gencine binlerce kisi katildi.

Pandemi önlemleri çerçevesinde vatandaslar, el ele tutusmadan, sosyal mesafe kurallarina uygun olarak 6 buçuk kilometre uzunlugundaki zincirde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü andi. ’Ata’ya Saygi Zinciri’ programina denizden kanolar, su jetleri ve tekneler 9’u 5 geçe sirenlerini çalarak katilim sagladi. Dalgiçlar da denizin altinda Atatürk posteri ve Türk bayragi açarak siren seslerinin çalmasiyla saygi durusunda bulunurken çocuklar ise ellerinde bayraklarla saygi durusunda yerini aldi.

“Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yil dönümü ama sonsuza kadar bizlerle beraber yasayacak”

Konu hakkinda konusan Kadiköy Belediye Baskani Serdil Dara Odabasi, “Kadiköy gönüllülerinin, Kadiköy’ün uzun yillardir geleneksel hale getirdigi “Ata’ya Saygi Zinciri’ndeyiz. Fenerbahçe Ordu Evi’nin hemen oradan baslayip Bostanci’ya kadar yaklasik 6 buçuk kilometrelik bir hatta el ele tutusarak Ata’ya Saygi Zinciri’nde Kadiköy’ün Ata’ya olan saygisini sevgisini ve özlemini göstermeye çalisiyoruz. Biz de Belediye olarak bu olusumu destekliyor ve organize ediyoruz. Büyük Önder’in Kadiköy’de anilmasi hep farkli ve anlamli olur. Bütün milli bayramlar tüm Kadiköy’de çok farkli bir sekilde anilir, kutlanir.

Bugün Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yil dönümü ama sonsuza kadar bizlerle beraber yasayacak. Onun göstermis oldugu yol, bizim yolumuz ve bizim isigimiz. Onun için Kadiköy’de bu saygi zinciri ayrica anlamli.” dedi.



“Atamizi saygiyla, sevgiyle anacagiz”

Vatandaslardan Zekiye Görgün, “Her yil oldugu gibi bu yil da Atatürk’e olan bagliligimizi, sevgimizi, özlemimizi dile getirmek üzere toplandik. Atamizi saygiyla, sevgiyle anacagiz.“ diye konustu.

Kaynak: İHA