Rusya'dan Ukrayna'ya 4 Füze Saldirisi

Rusya Ukrayna’nin güneyindeki gece 4 füze ile gerçeklestirdigi saldirida 1 kisi hayatini kaybetti.

Rusya'dan Ukrayna'ya 4 Füze Saldirisi
Rusya, gece saatlerinde Ukrayna’nin güneyindeki Mikolayiv’e 4 füze firlatti. Füzenin isabet ettigi binanin enkazindan 1 kisinin cansiz bedenine ulasildi. Patlamanin siddetiyle iki katli bir okulun önünde büyük bir oyuk olustu. Okulun müdür yardimcisi Irena Siden enkazi isaret ederek, “Barbar sürüsünün yaptigi budur” dedi.

Rusya dün Ukrayna’nin bir çok bölgesine füze firlatarak enerji altyapilarini hedef almisti. Ukraynali yetkililer, hidroelektrik barajlari da dahil olmak üzere enerji altyapilarinin vuruldugunu ve elektrik, isi ve su kaynaklarinin devre disi birakildigini açiklamisti. Dünkü saldirilarda 13 kisi yaralanmis, Kiev’de yasayanlarin yüzde 80’ninin sebeke suyuna erisemedigi bildirilmisti. Harkov Valisi Oleh Synehubov yaptigi açiklamada, Ukrayna’nin en büyük ikinci sehri olan Harkov sehrinin yaklasik 50 bin sakini de dahil olmak üzere yaklasik 140 bin kisinin saldirilarin ardindan elektriksiz kaldigini aktarmisti.

Rusya Devlet Baskani Putin, Ukrayna’nin Kirim açiklarinda Rusya’nin Karadeniz Filosu’na insansiz hava araçlariyla saldiri gerçeklestirmesine yanit olarak altyapilari hedef alan füzelerle saldirdiklarini ve Karadeniz tahil ihracatina iliskin anlasmalari askiya aldiklarini belirtmisti. Konuya iliskin Kiev, suçlamalari reddederek tahil koridorunu askeri amaçlarla kullanmadiklarini açiklamisti.
Kaynak: İHA