Lise Ögrencisi Açar'in Öldürülmesine Iliskin Davada Gerekçeli Karar Açiklandi

Ankara’da ögrenci Gamze Açar’in is görüsmesi yapmak üzere Kizilcahamam’da gittigi termal otelin 5’nci katindan düserek ölmesiyle ilgili 5 sanigin yargilandigi davada saniklar, Riza Dogan ile Mustafa Emre Demiral’a verilen agirlastirilmis müebbet hapis ile 3 saniga verilen beraat kararinin gerekçesi açiklandi.

Baskentte lise ögrencisi Gamze Açar’in (17) is görüsmesi için gittigi termal otelin 5’nci katindan düserek ölmesiyle ilgili 5 sanigin yargilandigi davada saniklar Riza Dogan ile Mustafa Emre Demiral’a verilen agirlastirilmis müebbet hapis ile 3 saniga verilen beraat kararinin gerekçesi açiklandi. Kararda, Adli Tip Kurumu raporlari, olay yeri inceleme tutanaklari ile tanik ve sanik beyanlari dogrultusunda sanik Riza Dogan’in, cinsel istismarda bulundugu Gamze Açar, sabah odadan kaçmak isteyince, sikayetçi olmamasi için balkondan atarak öldürdügü ve odada bulunan sanik Mustafa Emre Demiral’in ise ona yardim ettigi belirtildi. Saniklarin ’intihar etti’ yönündeki savunmalarinin suçtan kurtulmaya yönelik oldugu, 1 metre 65 santimetre boyundaki Açar’in, parmak izinin tespit edilmedigi, balkon parmakliklarina dokunmadan kendisini asagiya atmasinin mümkün olmadigina dikkat çekildi.

Mahkeme heyeti gerekçeli kararini açikladi

Mahkeme gerekçeli kararinda, sanik Riza Dogan’in, internet sitesine verdigi is ilaninda kendisini patron olarak tanittigi, iletisime geçen Gamze Açar’i Ankara’ya çagirdigi, sonra da Keçiören ilçesinden arabasiyla alarak Kizilcahamam’daki otele getirdigi belirtildi. Sanigin mesajlarinda Açar’a, ‘esrar içer misin içersen alalim’ seklinde teklifte bulundugu Açar’in ise bu teklifi reddettigi belirtildi. Olayin yasandigi odanin daginik vaziyette oldugu, televizyonun sol tarafta darbe izi oldugu, zeminde dagilmis kirik porselen tabak ve kirik cam bardak parçalarinin olmasinin arbede yasandigini ortaya koydugu belirtilen kararda, arbede sirasinda tanik ifadelerinde yer aldigi üzere maktulün 4-5 kez yardim için bagirdigi belirtildi.

2 saniga agirlastirilmis müebbet cezasi

Ankara Bati Adliyesi 2’nci Agir Ceza Mahkemesi’nde görülen davanin karar durusmasi 10 Ekim tarihinde gerçeklestirilmisti. Mahkeme, tutuklu saniklardan Riza Dogan’a ’kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet, ’nitelikli cinsel istismardan 17 yil, ’kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçundan ise 9 yil hapis cezasi verdi. Sanik Mustafa Emre Demiral ise ’kasten öldürme’ suçundan agirlastirilmis müebbet, ’kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’ suçundan 9 yil hapis cezasina çarptirildi. Tutuksuz saniklar Mehmet Dogan, Emre Eker ve Hüseyin Emre Gürgen ise tüm suçlamalardan beraat etti.

Balkon korkuluklarinda parmak izi bulunmadi

Sanigin, maktulün intihar ettigi yönündeki savunmasinin suçtan kurtulmaya yönelik oldugu belirtilerek, Açar’in 1 metre 65 santimetre boyu oldugu, balkon demirlerinin ise yerden yüksekliginin 1 metre 8 santimetre oldugu belirtildi. Açar’in demir parmakliklar üzerinde parmak izinin bulunamadigi aktarilan kararda, “Maktulün herhangi bir esyadan yardim almadan ve balkon parmakliklarina dokunmadan kendisini asagiya atmasinin mümkün olmadigi anlasilirken, maktulün maruz kaldigi cinsel saldiri sonrasi bulundugu yerden kurtulmak için odadan çikmak istemesi ve bagirmasi üzerine sanik tarafindan kendisinin sikayet edilmesini önlemek, isledigi suçun ortaya çikmasina mani olmak amaci ile maktulün odadan çikisina izin vermeyip, çikan arbede sonucunda maktulü balkondan asagi attigi anlasilmistir” ifadeleri yer aldi.
Kaynak: İHA