Hiç Görmedigi Çorlu'da Adina Sirket Kuruldu

Adiyaman’da Mehmet Polat isimli vatandas bu güne kadar hiç görmedigi Tekirdag’in Çorlu ilçesinde adina kurulan sirket nedeniyle, icralik oldu.

Hiç Görmedigi Çorlu'da Adina Sirket Kuruldu
Kamu emeklisi olan Mehmet Polat, 2008 yilinda kimligini kaybetti. Kayip ilani veren ve kimligini yenilen Mehmet Polat’in kimlik bilgilerine ulasan dolandiricilar 2015 yilinda Tekirdag’in Çorlu ilçesinde kurduklari sirkete Polat’i ortak yapti.

2016 yilinda kendisine borcunu ödemesi noktasinda tebligat gelince, kendisi adina sirket kuruldugunu fark etti.

Mehmet Polat, Adiyaman Adliyesine giderek, böyle bir sirketinin olmadigini ve bu borçlarin kendisine ait olmadigini anlatarak itirazda bulundu. Borcu ödemedigi için evine ve aracina icra konuldu.

Mehmet Polat, hiç alakasinin olmadigi bir konudan dolayi evine ve aracina icra konuldugunu ve magdur edildigini belirterek, “Tekirdag Çorlu’da ortagi oldugumu iddia edilen yeri hiç görmedim. Ben fabrikayi degil, Çorlu’yu hiç görmedim. Benim adima bu sirketi kurarak, devleti dolandirmislar. Ben 2016 yilinda konuyu ögrenir ögrenmez itirazda bulundum ancak yillar geçmesine ragmen hala üzerimde icra takibi var. Kardesimin üzerime olan aracini satamiyorum. Evimi satamiyorum. Bankadan kredi çekmek istiyorum, bankalar kredi vermiyor. Ne yapacagim bilmiyorum. Yetkililer, lütfen beni bu sikintidan kurtarsin” dedi.

Kaynak: İHA