Dana Dili Gönderen Süpheliye 10 Yil Hapis Istemiyle Dava Açildi

Gazi Üniversitesi Tip Fakültesi Enfeksiyon Hastaliklari Anabilim Dali Ögretim Üyesi Prof. Dr. Esin Senol’u, muayenehanesine dana dili göndererek tehdit eden süpheli M.Y. hakkinda iki suçtan 10 yil hapis cezasi talebiyle dava açildi.



Ankara Cumhuriyet Bassavciliginin iddianamesine göre, kendisini sosyal medyada operatör doktor olarak tanitan süpheli M.Y., Prof. Dr. Senol hakkinda tehdit içeren mesajlar paylasti. Bir süre sonra Senol’un muayenehanesine iki bardak limonata gönderen süpheli, ardindan muayenehanedeki çalisanlara, kendisini "avci" olarak tanitarak "Esin hocayi göremedim, ben avci, ona selam söyleyin" diye mesaj gönderdi. Ayni gün is yerine giden Senol, bu kez muayenehanenin girisinde "v" seklinde iki dana dili gördü. Bu duruma anlam veremeyen Senol, suç duyurusunda bulundu. Güvenlik kamerasi kayitlari ve tanik beyanlarindan yola çikan polis, Prof. Dr. Senol’u tehdit eden kisinin M.Y. oldugunu belirledi. Ifadesinde saglik sorunlari nedeniyle muayenehanesine gittigi Senol’un kendisini tedavi etmesi için limonata siparisi verdigini kabul eden M.Y., dana dilini ise kapinin girisine birakmadigini iddia etti. Müstekiye yönelik tehdit ve müstekinin huzurunu bozacak bir eylemde bulunmadigini savunan M.Y., suçsuz oldugunu ileri sürdü.

Iki ayri suçtan ceza istendi

Iddianamede, güvenlik kamerasi kayitlari, tanik beyanlari ve süphelinin sosyal medya paylasimlari bir bütün degerlendirildiginde isnat edilen eylemleri gerçeklestirdigi belirtildi. Bu kapsamda, süphelinin "özel isaretlerle zincirleme sekilde tehdit" suçundan 2 yil 6 aydan, 8 yil 7 aya, "kisilerin huzurunu bozmak" suçundan ise 3 aydan 1 yila kadar hapisle cezalandirilmasi istendi. Süpheli M.Y. Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi’nde hakim karsisina çikacak.
Kaynak: İHA