Osmaniye'de Motosiklet Sürücülerine 'Reflektif Yelek' Dagitildi

Osmaniye’de Il Jandarma Komutanligi tarafindan motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine “reflektif yelek” dagitildi.

Osmaniye'de Motosiklet Sürücülerine 'Reflektif Yelek' Dagitildi
Içisleri Bakanligi koordinasyonunda Ulastirma ve Altyapi Bakanligi ve Çevre, Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanligi’nca hazirlanan Karayollari Trafik Yönetmeligi’nde yapilan degisiklikle trafikte alinan yeni önlemler çerçevesinde motosiklet ve motorlu bisiklet sürücülerine aksam saatlerinde seyahat ederken reflektif yelek giyme zorunlugu getirildi.

Bu çerçevede Osmaniye Il Jandarma Komutanligi tarafindan Türkmen Beldesi’nde 100 sürücüye “Görünür Ol Hayatta Kal” sloganiyla “reflektif yelek” dagitildi. Reflektif yelek giymenin artik bir zorunluluk oldugunu halka duyurmak, toplumsal farkindaligi artirmak ve kazalarinin önüne geçebilmek amaciyla düzenlenen programda, sürücülere Karayolu Trafik Yönetmeliginde yapilan degisiklikler hakkinda bilgi verilerek, özellikle gece saatlerinde sürücülerin trafikte daha fazla görünür olabilmeleri için reflektif yelek giymelerinin kazalari ve can kayiplarini azaltmada önemli rolü oldugu anlatildi.

Programda konusan Vali Erdinç Yilmaz, trafik kurallarina hassasiyetle uyulmasinin kazalari azaltmada önemli bir rolü belirterek sürücülere kazasiz günler diledi.

Programa Vali Erdinç Yilmaz’in ayni sira Toprakkale Kaymakami Ali Ihsan Selimoglu, Il Jandarma Komutani Jandarma Albay Can Altundarak ve Türkmen Belediye Baskani Veli Fidan katildi.

Kaynak: İHA