ETÜ'de Basarili Akademisyenler Ödüllendirildi

Erzurum Teknik Üniversitesinde (ETÜ) 2021-2022 Yili Akademik Giysi ve Ödül Töreni gerçeklestirildi.

ETÜ'de Basarili Akademisyenler Ödüllendirildi
Asama kaydeden akademisyenlerin cübbe giydigi Atif, Yayin, Bilim, Proje, Basari, En Yüksek Etki Faktörlü Dergide Yayin, Yilin Egitimcisi, Genç Arastirmaci, Kulüp Akademik Danismanlik Ödülü, Yüksek Lisans Tez Ödülü ile Rektörlük Özel Ödülü dallarinda verilen ödüller sahiplerini buldu.

Prof. Dr. Muammer Yaylali Konferans Salonunda düzenlenen etkinlige ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Birol Soysal, Prof. Dr. Irfan Kaymaz, Prof. Dr. Murat Küçükugurlu, Genel Sekreter Doç. Dr. Tuba Yetim ile çok sayida akademik ve idari personelle aileleri katildi.

Törenin açilis konusmasini yapmak üzere kürsüye çikan ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, geleneksel olarak düzenlenen programa basvurularin her geçen yil artarak devam etmesinden duydugu memnuniyeti dile getirerek: “Degerli arkadaslar, Marifet iltifata tabidir, müsterisiz meta zayidir’ sözünü duymussunuzdur. Bu sözün çok sayida sanatla ilgilenmesinden dolayi bin bir sanat ustasi lakabiyla taninan Necmeddin Okyay’a ait oldugu söylenmektedir. Imam ve hatip olan Okyay’in gül yetistiriciligi, hattat, ebruzen, tugrakes, kâgit cilalama, mücellit gibi isler ile ilgilendigi bilinmektedir. Bu söz, kisilerin yapmis oldugu isler neticesinde basarilarinin takdir edilmesi halinde daha verimli isler yapacaklarini belirtmek için kullanilmaktadir. Burada önemli olan yapilan iltifatin kisinin sahsina degil ortaya çikarmis oldugu ise yapilmasidir. Biz de böylece farkli alanlarda ödül vermek, dolayisiyla personelimizin yaptigi isi takdir ettigimizi göstermis oluyoruz. Elbette ödül almak için isimizi en iyi sekilde yapmanin gayreti içinde degiliz ancak ödüllendirmenin pozitif bir motivasyon sagladigi da dogrudur. Bu anlamda ödül alan arkadaslarimizi bir kez daha tebrik ediyorum. Bu süreçte basta Birol hocam olmak üzere degerlendirme süreçlerinde yer alan tüm arkadaslarima da emeklerinden dolayi tesekkürlerimi iletiyorum. Nazik tesriflerinizden dolayi sizlere de tesekkür ederek, saygilarimi sunuyorum” diye konustu.

Program cübbe giyen ve ödül alan akademisyenlere hediyelerinin takdim edilmesi ve hatira fotografi çekilmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA