TBMM Baskani Mustafa Sentop, Almanya'da Dügüne Katildi

TBMM Baskani Mustafa Sentop Almanya’nin Köln kentinde Islam Toplumu Milli Görüs (IGMG) Genel Baskani Kemal Ergün’ün oglu Hasan Basri Ergün’ün dügününe katildi.

TBMM Baskani Mustafa Sentop, Almanya'da Dügüne Katildi


Neo-Naziler tarafindan kundaklanan evlerinde 5 aile ferdini yitiren "Bilge Ana" Mevlüde Genç’in taziyesi için Almanya’da bulunan TBMM Baskani Mustafa Sentop, taziyesinin ardindan Solingen’den Köln’e geçti. Sentop, burada Islam Toplumu Milli Görüs (IGMG) Genel Baskani Kemal Ergün’ün oglu Hasan Basri Ergün’ün dügününe katildi.

Sentop dügünde yaptigi konusmada, “Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan hem evlenen gençlere hem de Avrupa’daki kardeslerine selami var” dedi.



Almanya’ya yapilan is göçüne deginen Sentop, “Evet inançlari var, kültürleri var, örf ve adetleri var, buraya büyük bir medeniyetin çocuklarinin geldigini baslarda farkina varamadilar. Simdi de ‘Burada ne isiniz var size niye ihtiyacimiz var ki’ diyen yeni jenerasyonlar ortaya çikti. Tarihi geçmisi bilmek bunun farkinda olmak lazim“ dedi.

Yapilan anlasmalar uyarinca insanlarin burada çalistiklarina deginen Sentop, “Bizler de resmi görüsmelerimizde bunu anlatiyoruz. Burada bizim insanimizin varligi sizin davetiniz talebiniz üzerine oldu. Iki ülke arasinda yapilan anlasma uyarinca bizim insanlarimiz burada diye konusuyoruz“ ifadelerini kullandi.

Evlenen çifte dügün hediyesi veren Sentop, “Cenab-i hak yeni evlenenlere üç hediye veriyor. Zenginlik, sevgi, üçüncüsü de rahmet” dedi.

Kaynak: İHA