'Dur' Ihtarina Uymadi, Polis Aracina Çarparak Durabildi

Konya’da abart egzozlu ve sahte plakali otomobil, polis ekiplerinin "dur" ihtarina uymayarak kaçmaya basladi. Yasanan kovalamacada süpheli araç polis aracina çarparak dururken, otomobildeki 2 kisi gözaltina alindi, araçtaki aramada uyusturucu madde ve kedi bulundu. Polis ekipleri kediye sahip çikti.

'Dur' Ihtarina Uymadi, Polis Aracina Çarparak Durabildi
Olay, saat 21.30 siralarinda merkez Selçuklu ilçesi, Fatih Mahallesi, Eski Sanayi civarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, sanayi içerisinde devriye atan polis ekipleri 34 LJ 6975 sahte plakali ve abart egzozlu araç sürücüsüne "dur" ihtarinda bulundu. Uyarilara ragmen kaçmaya baslayan sürücü, sanayi içerisinde bir süre sokak aralarinda izini kaybettirmeye çalistiktan sonra Gündogdu Sokak üzerinden Çakirli Caddesi’ne çikti. Manevra yapan ve asiri süratli olan otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu polis aracina çarparak durabildi.

Araçta arama yapan ekipler yavru kedi buldu

Polis, araç sürücüsü Zeki D. ve yaninda bulunan arkadasi Deniz M’yi gözaltina aldi. Kazada hafif yaralanan sürücü olay yerine sevk edilen saglik ekipleri tarafindan müdahalesi yapilarak tekrar polis ekiplerine teslim edildi.

Öte yandan, polis ekipleri araçta yaptigi detayli aramada bir miktar uyusturucu madde ve yavru bir kedi buldu. Kediye polis ekipleri sahip çikarak emniyete götürdü.

Araç sürücüne 13 bin 170 lira idari ceza

Araç sürücüsüne "dur" ihtarina uymama, trafigi tehlikeye atma, abart egzoz kullanma ve sahte plakali araç kullanma suçundan 13 bin 170 lira idari para cezasi uygulandi. Araç olay yerindeki incelemelerin ardindan emniyet otoparkina çekilirken, 2 sahis ifadesi alinmak üzere emniyete götürüldü.

Olayla ilgili sorusturma baslatildi.
Kaynak: İHA