Vali Pehlivan Sehit Aileleri Ve Gazilerle Bir Araya Geldi

İçel Valisi Ali Hamza Pehlivan, esi Yildiz Pehlivan ile birlikte cumhuriyetinin ilan edilisinin 99. yil dönümü dolayisiyla sehit aileleri ve gazilerle Sahil Güvenlik Bölge Komutanligina ait yüzde yüz yerli ve milli üretim olan TCSG Yasam Gemisinde bir araya geldi.

Vali Pehlivan Sehit Aileleri Ve Gazilerle Bir Araya Geldi
Vali Pehlivan ve esi Yildiz Pehlivan, programda masalari tek tek dolasarak misafirleriyle yakindan ilgilendi, hasbihalde bulundu. Vali Pehlivan, günün anlam ve önemine yönelik yaptigi konusmasinda, “Her daim bir araya gelmekten onur duydugumuz siz kiymetli sehit ailelerimiz ve gazilerimizle böyle bir etkinlikte bir araya gelmek istedik. Sag olsun, sahil güvenlik komutanimiz gemiyi bir süreligine bu faaliyet için hazirladi ve sizlerle birlikteyiz. Hos geldiniz, seref verdiniz, onur verdiniz. Çok tesekkür ediyorum. Bu milli günler vesilesiyle geçmisten bugün ecdadimizin vermis oldugu kahramanliklarla dolu mücadeleleri hatirliyoruz, yad ediyoruz. Biz bugün Akdeniz’de ’Mavi Vatan’ dedigimiz bu Akdeniz’de, su anda oldugu gibi rahatlikla seyri sefer yapabiliyorsak, aziz sehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin sayesindedir. Onlar terlerini akittilar, kanlarini akittilar, canlarini verdiler. Karada bir çakil tasini dahi düsmana teslim etmediler. Denizde de bir damla suyu dahi düsmana vermediler" dedi.



"Vatanimiz karasiyla deniziyle, dagiyla ovasiyla bütün güzellikleriyle bir bütün" diyerek konusmasini sürdüren Pehlivan, söyle devam etti; "Ecdadimiz Anadolu’muzu, yurdumuzu bize ebedi vatan olarak teslim etti. Bize düsen onu ilelebet muhafaza etmek. Ne mutlu ki bugünün nesli de büyüklerinden, atalarindan aldigi emaneti yere düsürmüyor, mücadeleye devam ediyor. Burada sehit ailelerimiz var. Daha birkaç ay önce evladini vatana, vatan topragina emanet eden ailelerimiz var. Allah hepinizden razi olsun. Allah sehitlerimizden razi olsun. Onlarin manevi hatiralari asla unutulmaz. Unutmayacagiz, unutturmayacagiz. Hele ki böyle milli günlerde daha da çok yad edecegiz, daha da yakindan idrak edecegiz. Gençlerimize, çocuklarimiza anlatacagiz. Onlarin da ayni ruhla, ayni heyecanla vatanimiza, bayragimiza, ezanimiza, bütün milli ve manevi degerlerimize, devletimize, milletimize dört elle sarilmalarini insallah hep birlikte saglayacagiz."

Gelecek nesillere, bugünün ve gelecegin nesillerine, çocuklara ve gençlere güvendiklerini kaydeden Pehlivan, "Çünkü bu millet, bu devlet bir ulu çinar. Ve bu çinarin kökleri saglam. Iste 29 Ekim’de cumhuriyet ilan edildiginde bu ulu çinar bugün de konusmalarimizda ifade etmeye çalistik. Yeniden adeta yeserdi. Dal budak oldu. Semaya dogru yükseliyor, yükselecek. Yeni eserler ortaya konuluyor, konulacak. Ürettikçe kazanacagiz. Ve malumunuz bilimde, teknolojide her alanda ülkemiz üretmeye ve dünya devletleri arasinda söz sahibi olmaya devam ediyor. Ben bu duygularla Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk basta olmak üzere, milli mücadele kahramanlarimizi, aziz sehitlerimizi, kahraman gazilerimizi saygiyla, rahmetle, sükranla yad ediyorum" ifadelerini kullandi.

Vali Pehlivan ve esi Yildiz Pehlivan ile Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutani Tugamiral Oguz Bavbek ve esi Yasemin Bavbek, programin sonunda misafirlerini, katilimlarindan dolayi tesekkür ederek ugurladi.
Kaynak: İHA