Kahramanlarin Hatiralari Burada Yasatilacak

Kocaeli’de "Sehit Yakinlari ve Gaziler Kültür Evi"nin açilisi gerçeklestirildi. 280 metrekare alan üzerine kurulu Sehit Yakinlari ve Gaziler Kültür Evi’nde, sehitlerin özgeçmisleri ve mektuplari ile tarihe isik tutan birçok belge bulunuyor.

Kahramanlarin Hatiralari Burada Yasatilacak
Kocaeli Büyüksehir Belediyesi tarafindan insa edilen Sehit Yakinlari ve Gaziler Kültür Evi; Çanakkale’de sehit olan Yahya Kaptan, Ipsiz Recep Emice, Kara Fatma gibi Milli Mücadele kahramanlarinin, 1951-2021 yillari arasinda sehit düsmüs Kocaelili sehitlerin özgeçmislerini, 15 Temmuz kanli darbe girisimine ait fotograflar ve tarihe isik tutan birçok bilgi ve belgeyi içinde barindiriyor. 280 metrekare alan üzerine kurulu Sehit Yakinlari ve Gaziler Kültür Evi’nde sehitlerin mektuplari da yer aliyor.

"Gözlerini kirpmadan sehadete yürüdüler"

Sehitlerin anilarini yasatmak amaciyla Sehit Yakinlari ve Gaziler Kültür Evi’ni insa ettiklerini söyleyen Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, "Bütün gayretimiz, sehitlerimizin önüne saygi, sükran ve minnet ile egilmek, onlarin hatiralarina ve yakinlarina sahip çikarak, borcumuzu ödemektir. Bunun ötesinde bir sey yapamayacagimizi biliyoruz. Bugün burada huzur içinde oturuyorsak, birbirimizi dinliyorsak, su sükûnet varsa bunu onlara borçluyuz. Onlar hiçbir zaman gözlerini kirpmadilar. Geri dönmeyi, vazgeçmeyi düsünmediler. ’Çocuklarimiz var, yetimlerimiz olacak, eslerimiz dul kalacak’ demediler. Gözlerini kirpmadan sehadete yürüdüler" dedi.



"Türkiye için gurur vesilesiydi, aglamamak için kendimizi zor tutuk"

Sehitlere olan manevi borcun, Türkiye’yi her gün daha güçlü hale getirerek ödenebilecegini vurgulayan Büyükakin, "Bu vatan için topraga düsmüs sehitlerin, bedenini feda etmis gazilerimizin aziz hatirlarina karsi yükümlülügümüzü ancak bu memleketi her gün daha güçlü bir hale getirerek ödeyebiliriz. Sayin Cumhurbaskanimizin düzenledigi program ile Türkiye’nin Otomobili Girisim Grubu’nun (TOGG) banttan indirilmesine sahitlik ettik. Gerçekten Türkiye için gurur vesilesiydi, aglamamak için kendimizi zor tutuk. Yillarca ’yapamaz’ diyenler orada gördü. Bundan 60 yil önce Devrim otomobili yürütmek için mücadele veren vatan evlatlarinin heveslerini kirarak, umutlarini yok ederek ve bu milletin moralini bozarak o arabayi yürütmemeyi basardilar. Silah fabrikalarini soba fabrikalarina döndürdüler. Biz yerli ve yabanci tüm vesayet odaklarini kirarak, bu milletin evlatlarinin önü açildiginda neler yapabileceklerini dünyaya, aziz milletimize dosta ve düsmana göstermis olduk" diye konustu.



"Kocaeli Büyüksehir Belediyesi birçok belediyeye rol model oluyor"

Sevgi, sefkat ve muhabbet ile 34 yildir vatandaslara hizmet ettigini vurgulayan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz ise, "Buradaki sehit ailelerini yakinen taniyorum. Hepsini muhabbetle kucakliyoruz. Sayin Cumhurbaskanimizin da emir ve görüsleri hep bu yönde. Zaten içimizden gelen sevgi, sefkat ve muhabbet ile 34 yildir bu devlete hizmet ediyoruz. Kahraman gazilerimizle hep beraberiz, biz onlarin emir ve hizmetinde olmaktan onur ve gurur duyuyoruz. Her zaman söylüyorum; insanlar bunun çogu zaman iltifat oldugunu düsünüyor ama Kocaeli Büyüksehir Belediyemiz kurumsal altyapisi, kapasitesi ve hizmetleriyle sundugu hizmetler bakimindan Türkiye’de birçok belediyeye rol model oluyor. Bu durumu baska bakanliklarimizdaki arkadaslara söyledim. Diger belediyelerin Kocaeli’ye gelerek, teknik altyapi dahil olmak üzere, inceleme yapmalarini tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandi.

Katilimcilar

Programa; Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Kocaeli Büyüksehir Belediye Baskani Tahir Büyükakin, AK Parti Kocaeli milletvekilleri Radie Sezer Katiricioglu, Emine Zeybek, Cemil Yaman ve Ilyas Seker, Il Jandarma Komutani Yavuz Selim Kapanci, Körfez Belediye Baskani Sener Sögüt, MHP Kocaeli Il Baskani Yunus Emre Kurt, Türkiye Harp Malülü Gaziler, Sehit, Dul ve Yetimleri Dernegi Kocaeli Il Temsilcisi Saban Arli, sehit yakinlari ve gaziler katildi.

Kaynak: İHA