Gürbulak'ta 305 Kilo Uyusturucu Ele Geçirildi

Ticaret Bakanligi’na bagli Gümrük Muhafaza ekiplerince Gürbulak Gümrük Kapisi’nda bir tirda yapilan aramada, 285 kilogrami eroin olmak üzere toplam 305 kilogram uyusturucu madde ele geçirildi.

Gürbulak'ta 305 Kilo Uyusturucu Ele Geçirildi
Gürbulak Gümrük Muhafaza Kaçakçilik ve Istihbarat Müdürlügünce yapilan risk analizleri sonucu Gürbulak Gümrük Kapisi’na Iran’dan gelip Avrupa’ya transit gidecek olan bir tir riskli olarak degerlendirildi. X-ray taramasi gerçeklestirilen dorsenin bazi bölümlerinde süpheli yogunluklar bulundugu tespit edildi. Araç arama hangarina alinarak, ayrintili inceleme baslatildi. Yasal yükü ‘ögütülmüs biber’ olan tirin dorsesinde yapilan detayli aramada, dorsenin ön bölümünde yasal yük arasina gizlenmis çuvallar oldugu görüldü.

Narkotik dedektör köpeklerinin çuvallara tepki vermesi üzerine açilan çuvallardan numune alindi. Kaçakçilarin narkotik köpeklerini atlatmak için uyusturucuyu aracin yasal yükü olan ögütülmüs biber çuvallariyla birlikte yükledikleri görüldü.

Ele geçirilen 285 kilogrami eroin olmak üzere toplam 305 kilogram uyusturucuya ve uyusturucunun naklinde kullanilan araca el konuldu. Olayla ilgili gözaltina alinan araç sürücüsü, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olaya iliskin yürütülen sorusturmaya Dogubayazit Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde devam ediliyor.
Kaynak: İHA