Esenler'de 5 Ton Çig Köfte Ikram Edildi

Esenler Belediyesi tarafindan düzenlenen 6. Nar, Badem ve Çig Köfte Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Festivale katilan yaklasik 10 bin vatandasa 5 ton çig köfte ikram edildi.

Esenler'de 5 Ton Çig Köfte Ikram Edildi
Esenler Belediyesi, Esenler Adiyamanlilar Dernegi (ESADER) ve Çig Köfte Üreticileri Dernegi (ÇIGDER) tarafindan organize edilen 6. Nar, Badem ve Çig Köfte Festivali, 15 Temmuz Millet Bahçesi’nde gerçeklestirildi.

Festivalde ustalar tarafindan dev tepsilerde yogrulan çig köfte, Esenler Belediye Baskani Mehmet Tevfik Göksu tarafindan vatandaslara ikram edildi. Festivalde vatandaslara 5 ton çig köfte, nar ve badem dagitildi. Çig köfteyi ve nari en hizli yeme yarismasinda heyecan dolu anlar yasandi. Ailesiyle festivale katilan vatandaslar, yöresel türküler ve oyunlar esliginde doyasiya eglendi. Festivalde sahne alan sanatçilar Adiyaman yöresine özgü türküler seslendirdi.

Festivalde konusan Baskan Göksu, “Bu festivali geleneksel olarak her sene yapiyoruz. Adiyaman’in nari ve çig köftesi meshur. Adiyamanli kardeslerimizle beraber ben de Adiyamanli olarak bugün çig köfteyi ve nari Esenlerli kardeslerimizle bulusturuyoruz. Nar bereketi, çig köfte emegi temsil eder. Emek ve bereketi bugün Esenlerli kardeslerimizle bölüstürüyoruz. Özel bir an, özel bir heyecani yasiyoruz. Ben kardeslerimize afiyet olsun diyorum. Emegi geçenlere de tesekkür ediyorum” seklinde konustu.

Festivale ailesiyle katilan Cihangir Kaya, “Daha tadina bakamadim. Ailem geride kaldi, bulamiyorum. Organizasyon çok güzel. Çocuklarla egleniyoruz. Ben Siirtliyim” dedi.

Kaynak: İHA