Baskan Altay, Öz Kaynakla 664 Milyon Liraya Alinan 288 Aracin Tanitimini Yapti

Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, Büyüksehir Belediyesi olarak sehir genelindeki hizmetlerde kullanilmak üzere alimi yapilan araçlarin tanitimini yapti.

Baskan Altay, Öz Kaynakla 664 Milyon Liraya Alinan 288 Aracin Tanitimini Yapti
Konya Büyüksehir Belediye Baskani Ugur Ibrahim Altay, göreve geldikleri günden itibaren sehir genelindeki hizmetlerde kullanilmak üzere belediye envanterine kazandirdiklari araçlari tanitti. Konya Büyüksehir Stadyumu otopark alaninda düzenlenen toplantida konusan Baskan Altay, Cumhuriyetin 99. yilinin coskusunu yasadiklarini belirterek, Türkiye olarak büyük hedefleri birer birer gerçeklestirmenin gururu içinde olduklarini ifade etti.

2023 yilina çok az bir zaman kaldigini ve 2023’ün Türkiye’nin yildizinin tüm dünyada daha çok parlayacagi bir çagin kapisini açacagina inandigini kaydeden Baskan Altay, “Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderliginde milletimize hizmet yolculugumuz ‘Türkiye Yüzyili’ ile zirveye çikacaktir. ‘Türkiye Yüzyili’ ülkemiz için gücün, istikrarin ve kalkinmanin yüzyili olacaktir” diye konustu.



"Güzel sehrimiz Konya her geçen gün büyüyor"

Hayat standartlarinin yükseldigi, ihtiyaçlarin çesitlendigi, altyapi ve üstyapi yerine, akilli sehirciligin, inovasyonun, bilim ve teknolojinin konusuldugu bir çagda yasandigina dikkat çeken Baskan Altay, “Bugün dünya üzerindeki sehirlerin yalnizca iki seçenegi var; ya çagin gerisinde kalip unutulacaklar ya da çagi yakalayip sampiyonlar ligi seviyesine yükselecekler. Bu seçim sehirlerimiz için bir keyfiyet degil, milyonlarca insani dogrudan etkileyecek hayati bir zorunluluktur. Bizler Anadolu’nun kadim baskentinde, Türkiye’nin tam kalbinde, Konya’da yasiyoruz. Güzel sehrimiz Konya her geçen gün büyüyor, gelisiyor ve sahip oldugu yüksek potansiyeli, en verimli ve en iyi sekilde kullaniyor” dedi.



"Cumhurbaskanimiz büyük destekleriyle sehrimize her anlamda altin çagini yasattik"

“Göreve geldigimiz ilk gün tüm hemsehrilerimize, sehrimizi dünyanin en önemli sehirleri arasina tasiyacagimiza ve en iyi hizmetleri sunacagimiza dair söz verdik” diyen Baskan Altay, “Her seyden önce AK Parti’mizin ‘gönül belediyeciligi’ ile Konya’mizin ihtiyaçlarini, degerlerini ve hemsehrilerimizin isteklerini harmanlayarak, adina ‘Konya Modeli Belediyecilik’ dedigimiz bir metot gelistirdik. Yaptigimiz tüm çalismalari bu model çerçevesinde sekillendirdik. Göreve geldigimiz günden bugüne Konya’miz hamdolsun çok sey kazandi. Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in büyük destekleriyle, sehrimize her anlamda altin çagini yasattik” ifadelerini kullandi.

288 yeni araç 664 milyon liralik bedelle öz kaynaklardan karsilandi

31 ilçeye ve bin 154 mahalleye hizmet götüren Konya Büyüksehir Belediyesi’nde göreve geldikleri günden bugüne kadar araç envanterinde yaptiklari güçlendirme çalismalarini detayli bir sekilde anlatan Baskan Altay, bu süreçte toplamda 288 yeni araci Konya Büyüksehir Belediyesi envanterine kazandirdiklarini ve tüm bu araçlar için güncel bedelle 664 milyon lirayi öz kaynaklarla ödediklerini belirterek, hayirli olmasini diledi.

Cumhurbaskani Erdogan’a tesekkür etti

Konya Modeli Belediyecilik anlayisiyla hem ’Türkiye Yüzyili’na katki saglayacaklarini hem de Konya’yi en güzel hizmetlerle bulusturmaya devam edeceklerini kaydeden Baskan Altay, “Yalnizca bugünün degil, 2023’ün, 2030’un, 2050’nin Konya’sini insa etmek için var gücümüzle çalisacak ve Allah’in izniyle hedeflerimizin hepsini birer birer gerçeklestirecegiz. Konya’mizin hayallerini gerçeklestiren ve yaptigimiz çalismalarda her zaman en büyük destekçimiz olan Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a, en kalbi duygularimla sükranlarimi sunuyorum. Yine, Konya’miza olan desteklerini hiçbir zaman esirgemeyen hemsehrilerimiz Çevre Sehircilik ve Iklim Degisikligi Bakanimiz Murat Kurum’a, Saglik Bakanimiz Fahrettin Koca’ya, Genel Baskan Yardimcimiz Leyla Sahin Usta’ya, milletvekillerimize, AK Parti Il Baskanimiza, Milliyetçi Hareket Partisi Il Baskanimiza ve degerli yönetimlerine, ilçe baskanlarimiza, teskilat mensuplarimiza, belediye baskanlarimiza, mahalle muhtarlarimiza, meclis üyelerimize, mesai arkadaslarima ve tüm hemsehrilerime tesekkür ediyorum” diyerek konusmasini tamamladi.

"Bu sehre verilen bir deger"

AK Parti Konya Il Baskani Hasan Angi, yüzlerce aracin Konya’ya kazandirilmasinin çok önemli oldugunu paylasarak, “Sehrin güzelliklerine güzellikler katmak, marka degerini yükseltmek, sadece ülkemizde degil, artik bölgemizde ve dünyadaki gelismelere karsi Konya Modelinin çok daha iyi bir sekilde sunulmasi kiymetli Ugur baskanimizin ve ekibinin çalismalari sayesinde. Ilçe belediye baskanlarimiz adeta birbirleriyle yarisarak her hafta birkaç tesisi hizmete açmakta. Bu sehre verilen bir deger. Bu sehir insaninin da bu hizmetler karsiliginda gerek Cumhurbaskanimiza, gerek partimize, gerekse belediye baskanlarimiza karsi göstermis olduklari büyük destek her geçen gün artarak devam ediyor” diye konustu.



Belediye baskanlarindan baskan Altay’a tesekkür

Karatay Belediye Baskani Hasan Kilca, “Konya’miza uzun yillar hizmet edecek araç filosunu hizmete almis olacagiz. Burada Büyüksehir Belediye Baskanimiza, degerli ekibine tesekkür ediyorum. Tabii Konya’mizin nüfusu ve yüzölçümü büyük. 31 ilçemiz var. Bu araçlarimiz 31 ilçemize hizmet edecek insallah. Ben bu araçlarin kazasiz, belasiz Konya’miza nice yillar hizmet etmesi temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus, “Su anda arkamda gördügümüz birbirinden güzel araçlarin hepsi hakikaten çok kiymetli. Bazen parayla dahi alinmasi zor olan bir dönemde yaklasik 300’e yakin araç alindi ve hizmete basladi.

Bizi mutlu eden tarafi da bu araçlarin hepsi bizlere hizmet edecek. Ben Ugur Baskanima ve onun kiymetli çalisma arkadaslarina ayri ayri tesekkür ediyorum. Sehrimize katkilari büyük. Ilçelerimize katkilari büyük. Bu araçlari kullanacak arkadaslara da Allah kaza bela vermesin” dedi.

Selçuklu Belediye Baskani Ahmet Pekyatirmaci, Baskan Altay’in göreve geldigi ilk günden itibaren Konya’nin vizyonunu, degerini yükselten çalismalar yapmaya devam ettigini belirterek, “Burada Büyüksehir Belediye Baskanimiza ve sahsinda bütün ekibine tesekkür ediyorum. Hizmetleriniz daim olsun Baskanim. Allah razi olsun. Konya’mizda bu örnek belediyecilikler sayesinde, bu birlik ve beraberlik sayesinde insallah hem Türkiye’ye hem dünyaya örnek olacagiz” diye konustu.

Kaynak: İHA