'Atesin Çocuklari' PKK'yi Dolandirmis

Terör örgütü PKK/KCK’nin alt yapilanmasi "Atesin Çocuklari Inisiyatifi" içinde sehir içi eylemlere katilan örgüt üyesi, video montajiyla eylem yaptigini örgütün üst yönetimine söyleyerek örgütü dolandirdigini itiraf etti.

'Atesin Çocuklari' PKK'yi Dolandirmis
Antalya’da orman yakma eylemi gerçeklestirecekleri sirada yakalanan terör örgütü PKK’nin 7 üyesi tutuklandi. Sorusturma çerçevesinde Bursa’da kiralanan bir evde el yapimi patlayici (EYP) ve yanici madde ele geçirilirken, örgütün alt yapilanmasi olan "Atesin Çocuklari Inisiyatifi" olarak adlandirilan ve sehir içi eylemlerde yer alan M.U’nun video montajiyla eylem yaptigini örgütün üst yönetimine söyleyerek, PKK/KCK’dan para alip örgütü dolandirdigi ortaya çikti. Zanli ifadesinde örgütü dolandirdigini itiraf etti.

Bursa ve Antalya’daki süphelilerle irtibati oldugu tespit edilen M.U. ve C.K isimli süphelilerin Bursa’da kiraladiklari evde kundaklama eylemleri ve EYP yapiminda kullanilan çok sayida patlayici ve yanici madde ele geçirildi. Gözaltina alinan süphelilerden M.U.’nun PKK/KCK terör örgütünün kamuoyunda eylemlerini üstlendigi alt yapilanmasi olan Atesin Çocuklari Inisiyatifi olarak adlandirilan ve sehir içi eylemlerde yer alan yapidan basta Antalya, Bursa, Mugla ve Tekirdag olmak üzere Türkiye’nin çesitli yerlerinde orman yakma ve eylem yapilacak alanlara yönelik kesif yapma konusunda talimatlar aldigi ortaya çikti.

Örgüt para göndermis

Irtibatli oldugu örgüt mensuplari tarafindan kendisine internet tabanli uygulamalar üzerinden gönderilen haritalar üzerinde ormanlik alanlar ve tarlalarin isaretli oldugu eylem yapilabilecek noktalarin kesfini yapan M.U., ifadesinde kesif faaliyetleri esnasinda çektigi videolari irtibatli oldugu örgüt mensuplarina gönderdigini, kendisinden kesif yaptigi alanlari yakmak amaciyla malzeme bulmasinin ve EYP hazirlamasinin istendigini, bu hazirliklari yapmasi için terör örgütünün kendisine para gönderdigini anlatti. Örgüt üyesinin ayrica geçmis yillarda meydana gelen orman yangini görüntülerini montajlayarak kendileri tarafindan yapilmis yeni bir eylem gibi terör örgütü mensuplarina gönderdigi, çektikleri görüntü ve videolar karsiligi para alarak örgütü de dolandirdigini itiraf ettigi ortaya çikti.

Terör örgütünün son yillarda yasamis oldugu hezimeti gizleyebilmek ve kitlesine halen var oldugunu ispatlayabilmek için kamuoyuna ve özellikle basina yansiyan asayis olaylarini bile örgüt adina kendileri yapmis gibi sahiplenme yoluna gittigi, geçmis yillara ait orman yanginlari ve kundaklama görüntülerinin üst yönetim

tarafindan kendi eylemleri gibi sahiplenilerek örgüte müzahir haber ajanslarinda yayinlanip terör eylemi olarak üstlenildigi tespit edildi. 2022 yili içerisinde Türkiye’nin iç sinirlarinda 302 olayin terör örgütü alt yapilanmalarinca üstlenildigi, bu olaylardan 119’unun hiç gerçeklesmedigi, sadece 8 olayin terör örgütü ve sempatizanlari tarafindan gerçeklestirildigi tespit edildi.
Kaynak: İHA