Ukraynalilarin Yüzde 83'Ü NATO'ya Katilmak Istiyor

Ukrayna’nin baskenti Kiev’de yapilan bir ankete göre, Ukraynalilarin yüzde 83’ü NATO’ya katilmak istiyor. NATO üyeligini destekleyenlerin yüzdesi, Ukrayna’da simdiye kadar yapilan bir ankette kaydedilen en yüksek oran olarak kayitlara geçti.

Ukraynalilarin Yüzde 83'Ü NATO'ya Katilmak Istiyor
Ukrayna’da NATO üyeligini destekleyenlerin yüzdesi rekor seviyeye ulasti. Ukrayna Devlet Baskani Vladimir Zelenskiy’nin geçtigimiz cuma günü Ukrayna’nin NATO üyeligi için hizlandirilmis bir basvuru yaptigini açiklamasinin ardindan baskent Kiev’de Rating Group tarafindan 1-2 Ekim’de 2 bin katilimci ile NATO üyeligine dair anket yapildi. Katilimcilarin yüzde 83’ü NATO’ya katilmak isterken, yüzde 4’ü NATO’ya katilmayi desteklemedi. Katilimcilarin yüzde 9’u ise kararsiz kaldi. Rating Group, NATO üyeligini destekleyenlerin yüzdesinin Ukrayna’da simdiye kadar yapilan bir ankette kaydedilen en yüksek oran olarak kayitlara geçtigini belirtti.

Geçtigimiz sene kasim ayinda yapilan benzer bir ankette, katilimcilarin sadece yüzde 55’i NATO’ya katilmak istediklerini belirtmisti. Söz konusu orandaki artis Rusya’nin Ukrayna’yi isgal etmesinden bu yana NATO konusunda kamuoyunun ne kadar keskin bir sekilde degistigini gözler önüne serdi.

Son yapilan anket ayrca NATO üyeligine verilen destegin geçtigimiz haziran ayindan bu yana yüzde 7 arttigini gösterdi.
Kaynak: İHA