Osmancik'ta Okul Servisleri Denetlendi

Çorum’un Osmancik ilçesinde ögrencilerin okullarina güvenli bir sekilde ulasmalarini saglamak amaciyla servis araçlari denetlendi.

Osmancik'ta Okul Servisleri Denetlendi
Adliye yaninda bulunan alanda polis, jandarma, zabita ve Milli Egitim Müdürlügü ekiplerince yapilan denetimlerde servis sürücülerine uygulamali egitim verilerek, tasima ve mesleki yeterlilik belgeleri kontrol edildi. Yasadiklari sikintilari dile getiren servis sürücüleri, yurtlarda kalan ve hafta sonlari köylerdeki evlerine gitmek isteyen ögrencileri servis aracina aldiklarini, alinmadigi takdirde aileleri ile yasadiklari sorunlari dile getirdiler. Ilçe Milli Egitim Müdürü Idris Makineci de, böyle bir durumda servis listesi disinda yolcu veya ögrencinin alinmamasi, ismi kayitli olan sürücü disinda bir baskasi tarafindan da servisin kullanilmamasi yönünde kesinlikle talimat oldugunu, almalari durumunda ise servis soförlerinin sikinti yasayacaklarini dile getirdi.

Osmancik’ta okul bulunmayan köylerden 2022-2023 egitim-ögretim döneminde temel egitimde 31 servis araci ile toplam 457 ögrenci, özel egitimde 5 araç ile toplam 50 ögrenci, ortaögretimde 15 araç ile toplam 222 ögrenci, genel toplamda 51 servis araci ile 729 ögrenci tasimali egitim sistemi ile egitim ögretim görüyor.
Kaynak: İHA