Büyükçekmece'de Cumhuriyetin Ilaninin 99'Uncu Yil Dönümünde 'Cumhuriyet Ve Atatürk' Konulu Söylesi Düzenlendi

Büyükçekmece Belediyesi tarafindan Cumhuriyetin ilaninin 99’uncu yil dönümü dolayisiyla ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu söylesi düzenlendi. Programda konusan Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslarinin kurdugu Cumhuriyete 99 yildir sahip çikiyoruz, bu büyük bir nimettir” dedi.

Büyükçekmece'de Cumhuriyetin Ilaninin 99'Uncu Yil Dönümünde 'Cumhuriyet Ve Atatürk' Konulu Söylesi Düzenlendi
Cumhuriyetin ilaninin 99’uncu yil dönümü dolayisiyla Büyükçekmece Belediyesi tarafindan ‘Cumhuriyet ve Atatürk’ konulu söylesi düzenlendi.

Büyükçekmece’de bir otelin konferans salonunda düzenlenen etkinlige, Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, 26’nci Genel Kurmay Baskani Ilker Basbug, tarihçi Sacide Bolcan ve davetliler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan programda açilis konusmalarinin ardindan, Ilker Basbug ve Sacide Bolcan günün anlamina dair söylesi yapti. Programin sonunda Baskan Akgün, Ilker Basbug ve Sacide Bolcan’a çiçek hediye etti. Daha sonra etkinlik, Türk sanat müzigi ezgileriyle sona erdi.

“Atatürk’ü, cumhuriyeti ve tarihimizi anlamaya çalisiyoruz”

Büyükçekmece Belediye Baskani Hasan Akgün, “99 yil önce bugün bu saatlerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve çok az sayida arkadasiyla birlikte ‘Arkadaslar yarin Cumhuriyeti ilan edecegiz’ dedigi tarihin tam 99 yil sonraki tekrar hatirlanisi. Her yil Büyükçekmece ailemiz ve vatandaslarimizla cumhuriyeti doyasiya kutluyoruz, düsünüyoruz, konusuyoruz ve bu iste iyi olan yazarlarla çizerlerle bir araya gelip daha çok Atatürk’ü, cumhuriyeti ve tarihimizi anlamaya çalisiyoruz. 99 yildan bu yana Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve silah arkadaslarinin kurdugu bu cumhuriyeti her seye ragmen 85 milyon Türk milleti içte ve dista koruyorsa bu büyük bir nimettir. Degerini bilmemiz lazim” dedi.

Kaynak: İHA