Yesilçam'in Sultani Türkan Soray, Mezopotamya Ovasi'na Karsi Hayranlariyla Film Izledi

Mardin Büyüksehir Belediyesi tarafindan düzenlenen Açik Hava Sinema etkinliginin özel konugu Türk sinemasinin usta oyuncularindan Türkan Soray oldu. Etkinlikte Soray, sevenleriyle bir araya gelerek Mezopotamya Ovasi’na karsi "Kara Gözlüm" filmini izledi.

Yesilçam'in Sultani Türkan Soray, Mezopotamya Ovasi'na Karsi Hayranlariyla Film Izledi


Valilik ve Mardin Büyüksehir Belediyesince restore edilerek her hafta bir filmin gösterime sunuldugu Açik Hava Sinemasi’nin özel konugu Türk sinemasinin usta oyuncularindan Türkan Soray oldu. Kasimiye Medresesi’nin altinda bereketli Mezopotamya Ovasi’na karsi kurulu olan açik hava sinemasinda Soray, 1970 yilinda çekilen ve kendisinin de basrolde oynadigi “Kara Gözlüm”ü hayranlariyla birlikte izledi. Mardin Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Mahmut Demirtas, etkinlikte yaptigi konusmada, Soray’i Mardin’de agirlamaktan mutluluk duyduklarini belirterek “Mardin birçok medeniyetlere ev sahipligi yapmis, farkli dillerin, dinlerin kültürlerin huzur içerisinde yasadigi bir kent. Bu huzurlu kentte hos geldiniz. Ülkemizin sultani Soray ile Kara Gözlüm filmini hep birlikte izleyecegiz. Yesilçam’in Sultani Türkan Soray ile beraber adeta bir saheser olan ’Kara Gözlüm’ filmini hep beraber Mezopotamya Ovasi’na karsi izleyerek beraber tarih yazdik.” dedi.



Usta oyuncu Türkan Soray ise, hosgörünün, kardesligin, medeniyetlerin, kültürlerin kaynastigi Mardin’e yillardan beri büyük bir arzuyla gelmeyi istedigini söyledi.

Hayranlarin yogun ilgisine tesekkür eden Soray, “Bu güzel insanlarla birlikte olmayi çok istiyordum. Bugüne kismetmis. Sicaciksiniz, harikasiniz. Sizleri çok seviyorum. Daha önce burada filmim oynanmis. Bir fotograf gördüm, arkada Mardin isiklari içinde benim perdede yüzüm kocaman. O kadar sevdim ki o fotografi. Keske orda olsaydim, dedim. O kadar çok istedim ki arkasindan Mardin’den davet geldi. Çok tesekkür ediyorum, inanmiyorum burada olduguma çok mutluyum.” diye konustu.



Etkinlige, Vali Mahmut Demirtas, esi Beyhan Demirtas, Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreteri Murat Süzen, Büyüksehir Belediyesi Daire Baskanlari ve yüzlerce vatandas katildi.

Kaynak: İHA