Vali Aksoy'un 'Kizilay Haftasi' Mesaji

Aydin Valisi Hüseyin Aksoy, Kizilay Haftasi dolayisiyla bir mesaj yayimladi. Vali Aksoy mesajinda, "Türk Kizilay, ülkemizde ve dünyanin dört bir yaninda insanlarin en zor zamanlarinda yanlarinda olan, yürüttügü bu vazife ile ülkemizin yüz aki olan en köklü insani yardim kurulusumuzdur" dedi.

Vali Aksoy'un 'Kizilay Haftasi' Mesaji


Aydin Valisi Hüseyin Aksoy Kizilay Haftasi dolayisiyla yayimladigi mesajinda, "11 Haziran 1868’de "Osmanli Yarali ve Hasta Askerlere Yardim Cemiyeti" olarak kurulan Cemiyet 1877 yilinda "Osmanli Hilal-i Ahmer Cemiyeti" adini almis, 1923 yilinda Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasiyla birlikte kurulusun adi "Türkiye Hilal-i Ahmer Cemiyeti" olarak degistirilmistir. 1935 yilinda kurumun ismi "Türkiye Kizilay Cemiyeti", günümüzde ise Türk Kizilay adini almistir. Kuruldugu günden itibaren dil, din, irk ve statü ayrimi gözetmeksizin savas ve dogal afetler sonrasinda insanlarin, barinma, beslenme ve saglik gibi sorunlarina çare olan kuruluslarin basinda gelen Türk Kizilay’i; kan bagisi, ilk yardim, saglik ve sosyal hizmetler gibi birçok alanda aktif rol üstlenerek örnek bir kurulus oldugunu geçmiste oldugu gibi bugün de tüm dünyaya göstermis, muhtaçlarin ve mazlumlarin gönlünde taht kurmustur" dedi.



Vali Aksoy mesajinin devaminda su ifadelere yer verdi; "Insana en büyük degeri veren medeniyet birikimimizin bir geregi olarak zorda kalana yardim etmeyi görev kabul eden Türk Kizilay’i, halkimizdan aldigi güç ve destekle gerek yurt içinde gerekse yurt disinda meydana gelen her felaketin ardindan insanlarin yardimina ilk kosan kurulusumuz olmustur. Türk Milletinden aldigi güç ile zor durumda dayanismanin, felaketlerin en yogun aninda insanligin, tarafsizligin ve barisin simgesi olmakta bu önemli görevleri sadece ’insanlik’ adina üstlenip hiçbir fedakârliktan kaçinmamaktadir. Bu duygu ve düsüncelerle, insanliga hizmet askiyla hareket eden Türk Kizilay’inin degerli yönetici ve çalisanlari ile hayirsever vatandaslarimizin Kizilay Haftasi’ni tebrik ediyor, sevgi ve saygilarimi sunuyorum."
Kaynak: İHA