Sultangazi'de Tuz Yüklü Tir Yola Devrildi Açiklamasi 1 Yarali

Istanbul Sultangazi’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettigi 26 ton tuz yüklü tir devrildi. Kazada tonlarca tuz yola dökülürken, sürücü ise hafif sekilde yaralandi.

Sultangazi'de Tuz Yüklü Tir Yola Devrildi Açiklamasi 1 Yarali
Olay saat 15.00 siralarinda Sultangazi Selçuklu Bulvari Habibler istikametinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Sultangazi Esentepe Mahallesi’nde bulunan Istanbul Büyüksehir Belediyesi’ne ait tuz deposundan yükledigi 26 ton tuzu Büyükçekmece’ye götürmek isteyen Faruk Burhan yönetimindeki 06 FR 9255 plakali tir viraja girdigi esnada sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yan yatarak refüje devrildi. Kazada tir yaklasik 20 metre kadar sürüklenirken sürücü ise bacagindan hafif sekilde yaralandi. Kazada tonlarca tuz yola dökülünce bir serit trafige kapandi. Ihbar üzerine olay yerine itfaiye, polis ve saglik ekipleri sevk edilirken ayagindan hafif sekilde yaralanan sürücü Faruk Burhan ise ambulansla Haseki Egitim ve Arastirma Hastanesi’ne kaldirildi.

Kazayi görüp yardimina kosan bir vatandas, ’’Arkadas Istanbul Büyüksehir Belediyesi’nin Sultangazi’deki tuz deposundan tuzu yükledi ve Büyükçekmece’deki fen islerine götürürken asagidan yukariya dogru geliyordu. Burada kamyonun hakimiyetini kaybetti ve kaza yapti. Allah’a sükür bir seyi yok. Ufak bir yaralanma var. Ambulans geldi yardimci oluyorlar. Allah razi olsun devletimizden herhangi bir ölüm kalim yok. Agir yaralanma da yok. Su an arkadasin durumu iyi ambulans götürecek. Belediyenin arabasi geldi burada yol kenarina aldik ve yardimci olduk. Kepçe geldi ve tuzu yoldan kazidi bizde önlem aldik, yardimci olmak için’’ dedi.

Sürücü Faruk Burhan’in çalisma arkadasi olan Ali Atar ise, ’’Arkadas ile birlikte ayni yerde çalisiyoruz beraber yükledik tuz deposundan ve Beylikdüzü’ne gidiyorduk. Burasi zaten viraj ve sikintili gördügünüz gibi orada direksiyon hakimiyetini kaybetti. Zaten hizli da gelemez birden böyle oldu. Biz de yardimina geldik olay bundan ibaret. Durumu iyi bir sikintisi yok ayaginda agri vardi. Tam olarak bilmiyoruz ambulansa bindi göremedik götürdüler. Durumu iyi sikinti yok’’ diye konustu.

Kazada tonlarca tuz yola dökülürken, trafigin akisini saglamak için polis ekipleri bölgede önlem aldi. Hastaneye kaldirilan sürücünün durumunun ise iyi oldugu ögrenildi.
Kaynak: İHA