Scooterda Biri Çocuk 4 Kisiyle Ölüme Meydan Okuyan Yolculuk

Antalya’da liseli iki gencin scooter kazasinda hayatini kaybetmesinin ardindan denetimler artirilirken, cep telefonu kameralarina yansiyan biri omuzdaki çocuk 4 kisinin scooter üzerindeki yolculugu görenleri pes dedirtti. Ceza yagan denetimlerde Ukraynali bir kadin kamera açisini kapatarak basin mensuplarinin görüntü çekmesini engellemeye çalisirken, bir genç ise 5 yildir televizyon izlemedigini ve kurallardan haberi olmadigini söyledi.

Scooterda Biri Çocuk 4 Kisiyle Ölüme Meydan Okuyan Yolculuk
Turizm kenti Antalya’da cumartesi günü gece saatlerinde scooter kullanan iki gencin otomobilin çarpmasi sonucu hayatini kaybetmesi kentte tartisma olusturdu. Yasanan kazalarin ardindan harekete geçen Muratpasa Ilçe Emniyet Müdürlügü Devriye Ekipler Amirligi ve Trafik Denetleme Sube Müdürlügü ekipleri tarafindan scooter kullanicilarina yönelik kent genelinde sok denetim gerçeklestirildi.

Muratpasa ilçesi Konyaalti sahilinde yapilan denetimlerde scooter kullanicilari tek tek durdurularak, sürüs kurallari hatirlatilip uyarildi.

"Ben 5 yildir televizyon izlemiyorum"

Tek kisi tarafindan kullanilmasi gereken scooterlari iki kisi kullananlar ise ceza yemekten kaçamadi. 8 scooter kullanicisina bu sekilde kullandigi için 427 TL para cezasi uygulandi. Scooteri iki kisi kullanmaktan ceza yiyen Ibrahim Ergen, “Bu scooterin bu sekilde kullanilacaginin bilgisini daha önce bana kimse söylemedi. Beni durdurdular ve ceza uygulayacaklar. Ne kadar ceza yedigimi de bilmiyorum. Biz zaten bisiklet yolundan gidiyorduk. Benim bilgim yoktu, bana uyari yapmaniz lazim. Ben 5 yildir televizyon izlemiyorum. Ben Türk vatandasi olarak her seyimi düzenli olarak ödüyorum” diyerek kendisini savundu. Bir baska çift ise yine kurallardan haberleri olmadigini ifade ederek, görüntülenmelerini istemedi.

“Polis ekipleri ceza yazmakta haklidir"

Ceza tutarinin caydirici olmadigini belirten Özgür Erdogdu ise, “Polis ekipleri ceza yazmakta haklidir. Biz yolda kullanmasak da iki kisi bindigimiz için ceza yazildi. Dogru olani beraber yapiyorlar. Ana yollarda kullanilmamasi gerekir. Ben de araç kullaniyorum, kör noktada kaliyorlar. Ben bir daha kullanmam, çok da sik kullanmiyordum” dedi.



Ukraynali kadindan piskin hareket

Scootere iki kisi binen bir çift de polis ekipleri tarafindan durdurularak ceza yazilmak istendi. Bu sirada kimliklerinin ve pasaportlarinin yaninda olmadigini belirten yerlesik 2 Ukrayna vatandasi, kendilerinin serbest birakilmasini istedi. Polis ekipleri ise kimlik ibraz etmesini istedi. Bu sirada kadin, Ihlas Haber Ajansi kameramaninin görüntü almasini elleri ile kamera açisini kapayarak engellemeye çalisti. Çift daha sonra ceza yazilmak üzere kimlik tespiti için polis merkezine götürüldü.

Cep telefonuna yansiyan görüntüler pes dedirtti

Diger taraftan cep telefonu kamerasina yansiyan görüntüler adeta pes dedirtti. Görüntülerde bir scootere 3 kisinin bindigi, bununla da kalmayarak kisinin omzuna bir çocugun da oturdugu görüldü.

Sosyal medyada paylasilan görüntüler büyük tepki çekti. Bazi scooterlarin ise denize atildigi ve firma çalisanlari tarafindan yat limanindan çikarildigi görüldü.

Kaynak: İHA