Saç Ekiminde Isi Uzmanina Birakin

Eskisehir Fizyomer Terapia Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Tip Merkezi Cildiye Uzmani Dr. Turgay Hasan Bereket saç ekimi hakkinda bilgi verdi.

Saç Ekiminde Isi Uzmanina Birakin
Saç ekimi diger bir deyisle saç naklinin, her iki kulagin üst sinirindan ensenin baslangiç noktasina kadar uzanan saçli kesimden alinan saç köklerinin dökülen bölgelere nakledilmesi islemi oldugunu anlatan Dr. Bereket, “Günümüzde önde gelen estetik uygulamalardan olan saç ekiminin saglikli olmasi ve yüz güldürücü sonuçlarin alinmasi için islemi yapan kisinin mutlaka deneyimli olmasi gerekmektedir. Bunun yaninda ekim islemi, sterilizasyon kosullarinin uygun oldugu bir merkezde yapilmalidir. Merdiven alti saç ekim merkezlerinden uzak durulmalidir” dedi.

“Fue teknigi ile daha kolay”

Günümüzde, saç ekiminde en fazla kullanilan teknigin Safir FUE oldugunu belirten Dr. Bereket, teknik hakkinda ise sunlari söyledi:

“Safir uçlar ile çelik uçlara kiyasla daha küçük, pürüzsüz ve daha sik mikro kanallar açilir. Bu teknikle saç köklerinin dogal çikis yönüne uygun ve sik bir sekilde ekilmesi saglanir. Iyilesme süresi kisalir. Ana doku tahribati daha az olur ve iyilesme dönemi daha rahat geçer. Biz merkezimizde FUE teknigi ile saç ekimi yapmakta ve basarili sonuçlar almaktayiz.”

“Saç ekimi öncesinde dogru bilgi almak önemli”

Saç ekimi yaptiracak kisinin öncelikle süreç hakkinda fikir sahibi olmasi gerektigini belirten Cildiye Uzmani Dr. Turgay Hasan Bereket, “Saç ekimi yaptiracak kisi çevresinden ya da sosyal aglardan yanlis bilgiler edinebilir. Bu nedenle uzman görüsü almak çok önemlidir. Saç ekiminde sonuç almayi etkileyen pek çok faktörün oldugu bilinmelidir. Kisinin greft kalitesi, dökülme alanin genisligi, donör bölgesinin yogunlugu, yasi, beslenme aliskanligi, alkol, sigara kullanimi gibi pek çok etken saç ekiminin sonuçlarini etkileyebilir” dedi.

Kaynak: İHA