Kuzey Firtinasi-1 Operasyonu Açiklamasi 6 Silah Ve 9 Kesici Alet Ele Geçirildi

Samsun’un Çarsamba ilçesinde polis ekipleri tarafindan yapilan "Kuzey Firtinasi-1 Operasyonu"nda 6 atesli silah ve 9 kesici alet ele geçirildi.

Kuzey Firtinasi-1 Operasyonu Açiklamasi 6 Silah Ve 9 Kesici Alet Ele Geçirildi
Il Emniyet Müdürlügü, Çarsamba ilçesinde gerçeklestirilen asayis uygulamasi hakkinda bilgi verdi. Emniyetten yapilan yazi açiklamada, “Ilimizde kamu düzeninin ve genel asayisin saglanmasi, halkimizin can ve mal güvenliginin temini, suç isleme hazirliginda bulunan sahislarin caydirilmasi, aranan sahislarin yakalanmasi, suç ve suçlu ile mücadele ederek halkin güvenlik içinde yasadigi duygusunun pekistirilmesi, meydana gelen olaylara en hizli sekilde müdahale edilmesi ve halkimizin emniyet teskilatimiza olan güvenin artirilmasi amaciyla, 26 Ekim 20.00-22.00 saatleri arasinda Çarsamba ilçesinde Kuzey Firtinasi-1 operasyon koduyla ilçe merkezinde bulunan cadde ve ara sokaklarda, umuma açik is yerlerinde, süpheli araç ve kisiler üzerinde Asayis Sube Müdürlügüne bagli 12 amir, 24 ekip ve 89 personelin katilimiyla yapilan genel asayis uygulamasinda suç ve suçlular ile mücadele edilmistir” denildi.

Açiklamada ayrica operasyon hakkinda su bilgiler verildi:

“14 umuma açik is yerleri denetlenmis olup, 1 is yerine canli müzik yayin belgesi olmadan müzik yayini yapmasi nedeniyle tutanak tanzim edilmistir. Yapilan denetlemede 789 sahis sorgulanmis ve 153 araç kontrol edilerek 1 araç sürücüsüne alkollü ve sürücü belgesi olmadan araç kullandigi için, 1 araca ‘dur’ ikazina uymamaktan idari para cezasi uygulanmistir. 2 adet ruhsatsiz tabanca, 1 adet mesken bulundurma ruhsatli olmak üzere toplamda 3 adet tabanca, bu tabancalara ait toplam 120 adet 9x19 mm çapinda fisek el geçirilmistir. 2 adet kurusiki tabanca ve 1 adet ruhsatsiz tüfek bulunmus, 9 adet amaç disi biçak tespit edilerek idari islem uygulanmistir. Suç ve suçlu ile mücadele kapsaminda yürütülen çalismalarimiz araliksiz devam etmektedir.”
Kaynak: İHA