Konya'da 'Nefes-2' Operasyonu Açiklamasi 3 Gözalti

Konya’da polis ekipleri bandrolsüz tütün mamulü ve makaron satisi yapan süphelilere yönelik “Nefes-2” operasyonu düzenledi. Is yeri ve depolara yapilan baskinlarda, çok sayida tütün mamulü ele geçirilirken 3 süpheli gözaltina alindi.

Konya'da 'Nefes-2' Operasyonu Açiklamasi 3 Gözalti
Edinilen bilgiye göre, Içisleri Bakanligi, Emniyet Genel Müdürlügü Kaçakçilik ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Daire Baskanligi koordinesinde kaçak tütün ve ürünleriyle mücadele çerçevesinde ülke genelinde “Nefes-2” operasyonu düzenlendi.

Devletin vergi kayiplarinin ve haksiz kazancin önlenmesi, yasa disi ürünlerin toplum nezdinde ulasilabilirliginin engellenmesi amaciyla Konya Emniyet Müdürlügü KOM Sube Müdürlügü ekipleri çalisma baslatti. KOM ekipleri tarafindan merkez Selçuklu ilçesinde belirlenen 2 is yeri, 2 depo ve 1 araçta düzenlenen es zamanli operasyonlarda 1 milyon 33 bin adet bos makaron, 40 bin adet gümrük kaçagi sigara, 42 bin 500 adet doldurulmus sigara, 350 kilogram kiyilmis tütün ve nargile tütünü, 63 adet nargile takimi, 5 adet sigara dolum makinesi, 3 adet hava kompresörü, 20 adet elektronik sigara ve bu sigaralara ait yüzlerce likit ele geçirilerek el konuldu.

Vitrininde makine, deposunda koliler dolusu kaçak sigara olan is yeri polisin dikkatinden kaçmadi

Öte yandan, merkez Selçuklu ilçesi Aydinlikevler Mahallesi’nde bir is yerinde operasyonlar çerçevesinde yapilan aramalarda, polis ekipleri is yerinin bitisiginde bulunan ve tabelasinda makine-otomosyon yazan dükkandan süphelenerek is yerinde arama yapti. Yapilan aramalarda is yerindeki makinelerin arasinda ve depo kisminda koliler halinde binlerce paket gümrük kaçagi sigara, kiyilmis tütün ve kaçak makaron ele geçirildi. Olaylarla ilgili 3 sahsin emniyetteki islemlerinin ardindan adliyeye sevk edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA