Kahramanmaras'ta Sucuk Ve Bastik Için Kazanlar Kayniyor

Kahramanmaras’in lezzetleri arasinda yer alan sucuk, bastik ve pestil gibi ürünler kis mevsimi için geleneksel yöntemlerle hazirlaniyor.

Kahramanmaras'ta Sucuk Ve Bastik Için Kazanlar Kayniyor
Dulkadiroglu ilçesi Bertiz Mahallesi’nde pekmez ve un sucugu yapimi devam ediyor. Bölge adeta sira fabrikasi gibi çalisiyor. Bölgede yaklasik bin üretici, yöresel ürün pazarina ürünleriyle katma deger sunuyorlar.

60 yasindaki Ahmet Sanlidal, Bertiz yöresinde bastik, pestil, sucuk üretiyor. Masere kazanlarinda kaynayan pekmezin sucuk, pestil ve bastiga yolculugu zorlu mücadele ile basliyor. Yilda 5 ton üretim yaparak ekonomiye ciddi katki saglayan üretici, katiksiz dogal ürünlerini Türkiye’nin dört bir tarafina pazarliyor. El emegi göz nuru ile olusan pekmez sucugu, pekmez, nisasta ve cevizden olusuyor. Üzerine ceviz içi kirilarak misafirlere ikram edilen hapisa ise yörenin vazgeçilmez tatlilari arasinda yer aliyor.

Üretici Sanlidal, "Cevizli, bademli ve fistikli beyaz ile siyah sucuk, bastik, pestil, ravanda geleneksel sireleri burada devam ettiriyoruz" dedi.

Kaynak: İHA