Fransiz Belediye Baskaninin Vakfikebir Ekmegi Saskinligi

Fransa’nin Garges Les Gonesse Belediye Baskani Benoit Jimenez, Trabzon Büyüksehir Belediyesini ziyaret ederek Baskan Vekili Atilla Ataman ile bir araya geldi. Ataman, konuk belediye baskanina isminin yazili oldugui Vakfikebir ekmegi hediye etti.

Fransiz Belediye Baskaninin Vakfikebir Ekmegi Saskinligi
Trabzon Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Atilla Ataman, Garges Les Gonesse sehrinin Belediye Baskani Benoit Jimenez ve beraberindeki heyeti makaminda agirladi. Belediye Baskani Jimenez’e Büyüksehir Belediyesini ziyareti sirasinda Genel Müdür Benoit Nagel, Bursali olan Belediye Baskan Yardimcisi Gülseren Ekici, Trabzonlu olan Belediye Encümeni Müfit Birinci ve Nigdeli olan Belediye Encümeni Fatih Karakadag eslik etti.

Fransa’da ve sehirlerinde çok sayida Trabzon ile Karadeniz hemsehri dernegi bulundugunu, kendisinin de Trabzonsporlu oldugunu belirten Belediye Baskani Jimenez, "Sehrimizde 2 binin üzerinde Türk vatandasimiz yasamaktadir. Türk Belediye Baskan Yardimcimiz ve Türk encümenlerimiz var. Güzel bir iliskimiz ve diyalogumuz var. Bugün de güzel kentinizdeyiz. Bizi agirlamanizdan ve gösterdiginiz misafirperverlikten çok memnun kaldik. 2023 yilinda Garges Les Gonesse sehrimizde 24 Subat Trabzon’un Kurtulusu etkinligi gerçeklestirmek istiyoruz. Bu etkinlige Karadeniz Bölgesi’nden olan ve ülkemizde yasayan vatandaslarimizi da davet edecegiz" dedi.

Ziyaretten duydugu memnuniyeti dile getiren Baskan Vekili Atilla Ataman ise, "Trabzonlu hemsehrilerimize dünyanin her bölgesinde rastlayabilirsiniz ve her seyi basarmak için tüm güçleriyle çalisirlar. Sizin ekibinizde de Trabzonlu hemsehrimizin olmasi da bunun bir göstergesidir. Sizleri sehrimizde agirlamaktan çok mutlu olduk. 24 Subat Trabzon’un Kurtulusu etkinligini Fransa’da, Paris’e 15 kilometre mesafede olan Garges Les Gonesse sehrinizde gerçeklestirmek istemeniz bizi ayrica gururlandirmistir. Orada planladiginiz etkinlikte biz de üzerimize düseni yapmaya haziriz. Garges Les Gonesse Belediye Baskanimiz zaten Trabzonsporlu oldugunu söyledi.

Bugün kravatinin da bordo mavi oldugunu görüyoruz. Sampiyon sehre kendisini tekrar bekliyoruz" ifadelerini kullandi.

Büyüksehir Belediye Baskan Vekili Atilla Ataman, ziyaretin sonunda Garges Les Gonesse Belediye Baskani Benoit Jimenez ve beraberindeki heyete çesitli hediyeler takdim etti. Türkiye’nin, farkli ülkelerden gelerek ülkeye siginan insanlarla ekmegini paylastigini belirten Baskan Vekili Ataman, “Biz de size Vakfikebir ekmegimizi hediye etmek istiyoruz" dedi.

Ziyaret, Baskan Vekili Ataman ve Baskan Jimenez’in hatira fotografi çektirmesinin ardindan sona erdi.
Kaynak: İHA