ALTID Baskani Sili Açiklamasi '2023'Ü En Az Bu Yilin Seviyesinde Geçirecegimizi Umuyoruz'

ANTALYA – Antalya’da bu yil 4.’sü düzenlenen ve Alanya Turizm Tanitma Vakfi’nin (ALTAV) temsil ettigi turizm fuarinda konusan ALTID Baskani Burhan Sili, "Dünya genelinde salgin hastalik sorunlarinin ortadan kalkmasi ve baris ortaminin olumlu yönde ilerlemesi durumunda 2023’ü en az bu yilin seviyesinde geçirecegimizi umuyoruz" dedi.

ALTID Baskani Sili Açiklamasi '2023'Ü En Az Bu Yilin Seviyesinde Geçirecegimizi Umuyoruz'
Fuardaki ilk gün temaslarini degerlendiren Türkiye Turizm Tanitim ve Gelistirme Ajansi (TGA) ile Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve Alanya Turistik Isletmeciler Dernegi (ALTID) Baskani Burhan Sili, ülke turizmimizin baskenti Antalya’da fuarin ilk gününde tur operatörleriyle yüz yüze oldukça faydali görüsmeler yaptiklarini belirterek, “Ingiltere ve Avrupa kaynak pazarlarimizin temsilcileriyle durum degerlendirmesi ve 2023 planlamalarini masaya yatirdik. Görünen o ki dünya genelinde salgin hastalik sorunlarinin ortadan kalkmasi ve baris ortaminin olumlu yönde ilerlemesi durumunda 2023’ü en az bu yilin seviyesinde geçirecegimizi umuyoruz. Baris ortaminin olmadigi bir cografyada turizmin yapilabilmesi söz konusu olmuyor maalesef. Bu anlamda insanlik adina, bölgemiz adina ülke ekonomimiz adina daha iyi bir yili dünya barisi içinde geçirmeyi temenni ediyoruz” dedi.



“Güzel sinyaller aliyoruz”

ALTAV ve ALTID Baskan Yardimcisi Mehmet Dahaoglu ise fuarin ilk günü tatmin edici bir katilim saglandigini belirterek, “Uzun yillardir görmedigimiz acente temsilcisi dostlari görme firsati buldugumuz fuarda Alanya’dan da katilim oldu. Yaptigimiz temaslarda doluluk oranlari anlaminda 2019 gibi verimli geçen bir yili yakaladigimizin izlenimini edindik. Belki yilsonuna kadar daha da iyi seviyelere gelecegiz. Pandeminin hayatimizdan tamamen çekip gitmesi ve yeni eklenecek uçak planlamalariyla birlikte 2023 yilinin daha da iyi geçecegini umuyoruz. Ingiltere basta olmak üzere özellikle Avrupa pazarindan güzel sinyaller aliyoruz. Konaklama tesisleri düzeyi ve verilen hizmet kalitesi olarak rakiplerimize nazaran çok iyi durumdayiz. Rusya ve Ukrayna arasindaki savasin da son bulmasi durumunda ülke turizminin daha da iyi noktalara ulasacagina inaniyoruz” dedi.

Kaynak: İHA