2. Zonguldak Günleri'nin Açilisi Coskuyla Gerçeklestirildi

Zonguldak Dernekler Federasyonu tarafindan bu yil Istanbul’da 2. si düzenlenen Zonguldak Günleri’nin açilisi coskuyla gerçeklestirildi.

2. Zonguldak Günleri'nin Açilisi Coskuyla Gerçeklestirildi
Istanbul Maltepe’deki etkinlik alaninda gerçeklestirilen 2. Zonguldak Günleri baklava yeme yarismasi ile basladi.

Alana gelen vatandaslar, yöresel sivelerin yer aldigi pankartlari görünce saskinlik yasadi. Tanitim etkinlikleri Ilk olarak baklavayi yiyebilen yarismaciya ödül takdim edildi. Yarismalarin ardindan ZONSES Grubu’nun konseri gerçeklestirildi.

Konserin ardindan Kur’an-i Kerim tilaveti gerçeklestirildi.

Istiklal Marsi’nin okundugu açilis programinin ilk konusmasini ZONDEF Baskani Ziya Öncan yapti. Öncan, "Bizim hayalimizde maden ocagi. Bunu gerçeklestirdik. Bu hayali gerçeklestirmenin mutlulugunu yasiyoruz. Maden sehitlerimizin acisini herkesin hissetmesi için böyle bir çalisma yaptik. Vefat eden madencilerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Çam Sakura Hastanesinde yarali olarak tedavi gören madencilerimize de geçmis olsun diliyorum. Bu yorucu günde bizle beraber bu yolu yürüyen yönetim kurulu üyelerimize tesekkür ediyorum. Katilan herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Selamlama konusmalari ile devam eden konusmalarda milletvekilleri konusmalar yapti. Zonguldak Vali Yardimcisi Yildirim Uçar konusmasina Amasra’da meydana gelen maden faciasinda hayatini kaybeden 41 maden isçisini anarak basladi.

Uçar, "Zonguldaklilarin selamini Istanbul’a getirdik. Istanbul Valiligi, IBB’ye bu imkani saglayan herkese tesekkür ediyoruz" dedi.

Vali Yardimcisi Uçar, Zonguldak’ta turizmi gelistirme alaninda çalismalar yapildigini 2018 yilinda da Kömür Jeopark’inin kuruldugunu hatirlatti. Protokol konusmalarinin ardindan protokol üyeleri tanitim stantlarini gezdi. Bir isçinin demir dövme gösterisi ise protokol üyelerinin ilgisini çekti.

Etkinlikler çerçevesinde davetliler 4 gün boyunca Zonguldak’in çesitli yöresel ürünlerini gezerek, hem alma hem de tanima firsati bulacak.
Kaynak: İHA