Kadiköy'de Gecekondulari Alevler Sardi Açiklamasi 1 Kisi Hastaneye Kaldirildi

Kadiköy’de metruk halde bulunan 4 gecekondu alev alev yandi. Çikan yanginda dumandan etkilenen 81 yasindaki yasli kadin hastaneye kaldirildi.

Kadiköy'de Gecekondulari Alevler Sardi Açiklamasi 1 Kisi Hastaneye Kaldirildi
Yangin, saat 19.30 siralarinda Kadiköy Fikirtepe Mahallesi Hizir Bey Caddesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, henüz belirlenemeyen bir nedenle metruk halde bulunan bir gecekonduda baslayan yangin kisa sürede ayni alan içerisinde bulunan diger gecekondulara da siçradi. Ihbar üzerine adrese polis, itfaiye ve saglik ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alirken, itfaiye ekipleriyse yangina müdahale etti. Olusan yogun dumandan etkilenen çevre sakinlerinden Ayhan Ö. (81), hastaneye kaldirildi. Yaklasik yarim saat süren müdahalenin ardindan yangin kontrol altina alindi.

"Binamiza çökmeye çalisiyorlar"

Konuya iliskin konusan mahalle sakinlerinden Erdal Yilmaz, "Kentsel dönüsüm bahanesiyle iki tane müteahhit arka tarafta bulunan bir parsel içerisindeki binayi bosaltti. Bizim mevcut binamiza resmi yollardan bir sey yapamadiklari için binamiza çökmeye çalisiyorlar. Bizi korkutarak yildirmak için burada ellerinden geleni yapiyorlar. Olayin çikis sebebi bu. Yangin sirasinda biz evdeydik bir anda parladi. Art arda patlamalar oldu. Bir anda yangin büyüdü" dedi.

Kaynak: İHA