Baskan Erdem'den Yatirimcilara Çagri Açiklamasi 'Tarim Için Ceyhan'i Seçin'

Ceyhan Belediye Baskani Hülya Erdem, ulusal ve uluslararasi firmalari, çiftçileri, üreticileri bereketli topraklara sahip Ceyhan’a yatirim yapmaya davet etti.

Baskan Erdem'den Yatirimcilara Çagri Açiklamasi 'Tarim Için Ceyhan'i Seçin'
Genis ürün yelpazesi, verimli topraklari, iklimi, sulama imkanlariyla Ceyhan’in en avantajli bölge oldugunu söyleyen, Baskan Erdem, “Yatirim yapacak tüm is insanlarimiza, çiftçimize her türlü kolayligi saglayacagiz. Tarimdaki tecrübesi, is gücü potansiyeli, yetismis insanlarimizla katma degeri yüksek ürünlerin ülkemize ve dünyaya kazandirilmasini istiyoruz” dedi.

Ceyhan’in misir, yer fistigi, pamuk, ayçiçegi, soya gibi tarla tariminin yani sira zeytin, nar, üzüm, mandalina, portakal, limon gibi bahçe tariminin da yüksek potansiyelde ilerledigini söyleyen Baskan Erdem, hasat sonrasi yagi ve tohumu degerlendirilen, sanayide parfümeri ve kozmetikte cilt temizleyici losyon, koku verici, kokulu banyo sabunu ve köpüklerin yapiminda kullanilan, ayni zamanda merkezi sinir sistemini düzenleyici ilaçlarin bilesiminde yer alan lavanta üretiminin de Ceyhanli genç kadin girisimciler sayesinde artmaya basladigini kaydetti.

Ceyhan ilçesinin çayir ve mera alanlariyla da hayvanciligin gelisimine büyük katki sunacak potansiyelde oldugunu söyleyen Baskan Erdem, “Sürdürülebilir tarimsal ve küçükbas, büyükbas hayvan üretimine örnek teskil edecek, iyi tarim uygulamalarinin hayata geçirildigi Ceyhanimiz, tüm tarim paydaslari için önemli bir üretim merkezidir” ifadelerini kullandi.

Çukurova’nin bereketli topraklari Ceyhan’daki üretim çesitliliginin artmasi için tüm çabayi göstereceklerini kaydeden Baskan Erdem, “Ceyhan ilçemize tarim alaninda yatirim yapanlar kazançli çikacaktir” diye konustu.

Kaynak: İHA