37 Yil Boyunca Bayrak Nöbeti Tutan Türkiye'nin Ilk Kadin Güvenlik Korucusu Hayatini Kaybetti

HAKKARI – Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde 37 yil boyunca bayrak nöbetini tutan ve Türkiye’nin ilk kadin güvenlik korucusu olan Gülsen Öztepe hayatini kaybetti.

37 Yil Boyunca Bayrak Nöbeti Tutan Türkiye'nin Ilk Kadin Güvenlik Korucusu Hayatini Kaybetti
Yüksekova ilçesinin Suüstü köyünde yasayan ve Türkiye’nin ilk kadin güvenlik korucusu olan 80 yasindaki Gülsen Öztepe ile esi Seyit Tahir Öztepe, 37 yildir evlerinin 150 metre ilerisindeki tepeye diktikleri Türk bayragi için nöbet tutuyordu. Vatan sevgisi ve bayraga olan saygisiyla taninan Öztepe, tüm zorluklara karsi 37 yildir evinin yaninda bulunan ve ‘Zirve Tepe’ olarak adlandirilan noktada dalgalanan Türk bayraginin nöbetini tuttu.

Yasliliga bagli farkli hastaliklara yakalanarak yataga mahkûm olan ve gün geçtikçe durumu agirlasan Öztepe, ailesi tarafindan Ankara’ya tedavi için götürülmüstü. Ankara’da tüm müdahalelere ragmen yasam savasani kaybeden Yüksekova getirilen Öztepe’nin cenazesi, 37 yildir nöbet tuttugu Türk bayraginin karsisinda topraga verildi.

Türkiye’nin ilk kadin güvenlik korucusu Gülsen Öztepe, 2021 yilinda IHA’ya verdigi bir röportajda, Türkiye’de ilk koruculuk yapmis biri oldugunu ve bununla gurur duydugunu söyleyerek, “O zaman gençtim, devletle birebir çalisiyorduk. Ben devletimi canimdan daha çok seviyorum. En zirve tepede Türk bayraginin dalgalanmasi bizim için bir sereftir. Bununla gurur duyuyoruz. Bayrak bizim canimizdir, her seyimizdir. Benle esim tüm tehditlere ragmen bayragimizi 37 senedir hiç vazgeçmeden dalgalandiriyoruz. Ben o dönem tim baskaniydim, tam 60 kurucunun baskaniydim. Ben makineli silahlarla nöbet tutuyordum. Ben saat 04.00’e kadar gözümü kirpmadan nöbet tutuyordum, yeter ki bizim askerlere zarar gelmesin diye. Biz sag oldukça da bu bayrak ebediyen dalgalanacak” ifadelerini kullanmisti.
Kaynak: İHA