SSB Baskani Demir Jandarmaya Bagli Birliklerdeki Savunma Sanayii Sistemlerini Yerinde Inceledi

Cumhurbaskanligi Savunma Sanayii (SSB) Baskani Ismail Demir, Sirnak ve Sanliurfa’da Jandarma Genel Komutanligi’na bagli birlikler ve modüler üs bölgelerinde incelemelerde bulundu.

SSB Baskani Ismail Demir, beraberindeki Jandarma Genel Komutanligi ve SSB heyeti ile beraber Jandarma Genel Komutanligi için planlanan üs bölgeleri ile güvenlik kulelerini ziyaret etti. Demir, birliklerin alan kontrolü, kesif-gözetleme ve harekât yeteneklerine önemli katkilar saglayan modüler üs bölgelerinde savunma sanayinin gelistirdigi silah sistemleri, IHASAVAR’lar, radar sistemleri gibi savuma sanayi sistemlerini yerinde inceledi. Jandarma Genel Komutanligi IHAS Birligini de ziyaret eden Demir, burada birliklerin icra ettigi Bayraktar TB2 Insaniz Hava Araçlari ve yer kontrol istasyonlarini da inceledi. SSB Baskani Demir, burada yaptigi açiklamada sunlari kaydetti:

“Ziyaretlerimizde Jandarma Genel Komutanligi’nca terörle mücadele harekât bölgelerinde icra edilen faaliyetler hakkinda bilgi aldik, savunma sanayiimizin gelistirdigi ve ürettigi sistemleri yerinde inceledik, kullanici personel ile görüsmeler yaparak sistemlerin kullanilmasinda ortaya çikan hususlari, geri bildirimleri ve gelistirilmesine ihtiyaç duyulan konulari görüserek istisarelerde bulunduk. Ziyaret süresince terörle mücadele harekâtini kahramanca sürdüren birliklerimizin azmi, gayreti ve iradesi sayesinde gelinen asamayi yerinde gördük. Bu önemli temaslarimiz için Içisleri Bakanimiz Sayin Süleyman Soylu’ya, basta Jandarma Genel Komutanimiz Orgeneral Arif Çetin olmak üzere bütün jandarma teskilatimiza tesekkür ediyorum. Tüm devlet kurumlarimizin gösterdigi dayanisma ve gayret birliginin sonuçlari memnuniyet vericidir. Bu kapsamda yerli savunma sanayiimizin icra edilen faaliyetlere olan katkisi bizler için ayri bir gurur kaynagidir. Gelistirdigimiz projeler, ürettigimiz yerli ve milli sistemlerle güvenlik güçlerimizin sahada gücüne güç katmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA