Oto Tamircilerde Kis Bakim Yogunlugu

Yalova’da kis öncesinde araçlarina bakim yaptirmak isteyen sürücüler, Kirazli Sanayi Sitesi’ndeki oto tamircilerde yogunluk olusturdu.

Oto Tamircilerde Kis Bakim Yogunlugu
Sanayi sitesinde araçlarina bakim yaptirmak isteyen vatandaslar yogunluk olusturuyor. Kirazli Sanayi Sitesi esnaflarindan Mehmet Kemet, bu yil kisin sert geçmesinin beklendigini ifade etti.

Simdiden kis bakimlarina basladiklarini anlatan Kemet, talebin yüksek düzeyde oldugunu dile getirdi. Müsterilerin randevu ile geldigini söyleyen Kemet, sürücülerin 10 bin bakimlarini mutlaka eksiltmemeleri gerektigini anlatti. Antifrizlerin her 6 ayda bir yenilenmesi gerektigini dile getiren Kemet, “Kis lastikleri aralik ayinda basliyor zaten. Kis ayinda yaz lastiklerini kesinlikle kullanmamalilar. Kis bakimlarinda öncelikle antifrizleri kontrol ediyoruz. Ondan sonra frenleri, fren balatalarini kontrol ediyoruz. Filtreleri, yaglarini, kayislarini kontrol ediyoruz. Bakimlarini mutlaka yapmalari lazim. Yapmadiklari zaman daha sonra maliyetleri artiyor” dedi.



Mutlaka antifriz kullanilmali

Kis bakiminin 500 ile 3 bin lira arasindan degistigini belirten Kemet, sürücüleri araçlarina bilmedikleri antifriz markasi koymamalari konusunda da uyardi. Bilinmedik markalarin daha sonra yüksek maliyetlerde zararlara yol açabilecegini anlatan Kemet, söyle konustu:

“Bilindik yerden almalari lazim. Antifriz kullanmadigi zaman kisin motor donabilir, çatlayabilir. Blok tipalarini atabilir. Zaman içinde pas olusuyor. Müsteriye antifriz koyalim dedigimiz zaman ne gerek var diyor. Kis geldigi zaman koyariz diyor. Onu koydugumuz zaman da patlamalar olusuyor. Çürükler meydana çikiyor. Blogun içinde ne kadar pas varsa sökülüyor."

Kemet, geçtigimiz yila göre maliyetlerin arttigina da dikkati çekti.

Otomobilini kislik bakima aldiran Mustafa Görmüs ise araçlarinin bakimlarini eksik etmemeye çalistiklarini dile getirerek, “Öncelikle yag bakimini yaptirdik. Antifriz degisimini yaptik. Lastiklerimizi kontrol ettik. Mevsim kis mevsimi malum. Bir de yogunluga kalmayalim dedik. Simdiden basladik bu ise” dedi.

Kaynak: İHA